Ion Cristoiu a început topul celor gafează cu Rovana Plumb, pe care a poziționat-o pe locul 5. Celebrul jurnalist nu consideră că este potrivită să deschidă lista PSD la europralementare.

Locul 5 îl ocupă ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb

“Pe locul cinci este Rovana Plumb că înțeleg că va fi deschizătoare de listă la europarlamentare. Dacă mă întrebați de ce Rovana Plumb, adică în timp ce la alte partide au totuși, probabil că PMP-ul îl are pe Traian Băsescu, Cioloș, Corina Crețu. De ce Rovana Plumb? Sigur e o persoană onorabilă, dar toate celelalte partide, inclusiv PNL-ul, au încercat acum o manevră să spunem de imagine…Știu eu, poate că cei de la PSD au încredere în structurile… Marea problemă anul acesta este prezenţa la vot, adică dacă vin numai cei scoși de structuri, atunci PNL și PSD sunt victorioase…”, a explicat Ion Cristoiu opţiunea pentru cea care va deschide lista candidaţilor PSD la europarlamentare.

Locul 4 îl ocupă Tudorel Toader, ministrul Justiţiei, deși explicați îi este mai degrabă una favorabilă.

“Tudorel Toader, deoarece a supraviețuit…a coborât două locuri pentru că acum a supraviețuit, adică acum a fost la mâna PSD-ului și a supraviețuit moțiunii simple, probabil că acea ordonanță de urgență privind completele de cinci, cu care sunt de acord, când o să o dea o să discutăm. Sunt de acord, adică nu pot să fie, dacă au fost grave nereguli de procedură, ideea să profite numai cinci inși și toți ăia care au fost victime…”, a explicat Ion Cristoiu.

Ion Cristoiu a adăugat și că remanierea lui Tudorel Toader este o legendă “pentru că în momentul în care a fost scos din Guvern Tudorel Toader, PSD-ul ajunge la mâna lui Iohannis. Iohannis în veci nu va semna. E și foarte importantă această… uite, o mare prostie cu Rovana Plumb…. Rovana Plumb e în Guvern, ori problema fundamentală a PSD-ului este să n-ajungă la semnătura celui de la Cotroceni (…) Vi-l imaginați dumneavoastră pe Klaus Iohannis să accepte pe cine vrea PSD-ul? O respinge până la alegerile prezidențiale, așa că e mai bun Tudorel Toader, chiar dacă nu e perfect PSD-ist”, a susţinut Ion Cristoiu.

Pe locul 3 l-a poziționat pe cel care dorește să ajungă la Cotroceni Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor

“Domnul Eugen Teodorovici, care domnul Eugen Teodorovici suferă de un sindrom, sindromul . Este un sindrom periculos pentru politicieni, el când se duce undeva simte nevoia să spună ceva interesant și, de regulă, spune o năzbâtie și provoacă, a mai provocat el zeci de… în cazul de față nu știu, s-a dus la Cristache la România 9 și l-a întrebat, că știți că acum cum te duci undeva toată lumea te întreabă dacă vei candida, și el a zis că va candida sau, mă rog, că nu e exclus și de acolo știrea în loc să fie ce face el la Finanțe, a fost știrea că el va candida la prezidențiale”, a afirmat Ion Cristoiu.

Locul 2 îi revine în mod surprinzător premierului Viorica Dăncilă, pe care majoritatea ar fi plasat-o pe prima poziție

“Pe locul doi este Viorica Dăncilă, o să surprindă, doamna Dăncilă a susținut că corupția este și o chestiune de cultură la acea sindrofie … eu am văzut numai transcrierea, a vrut să polemizeze cu această teză.Și i-a luat apărarea domnul Klaus Iohannis care a zis că da, corupția este și o chestiune de cultură și … doamna Viorica Dăncilă a fost într-un fel aprobată și ridicată de domnul Klaus Iohannis”, a susţinut Ion Cristoiu.

Iar coronița o primește preşedintele Klaus Iohannis, care pare că l-a dezamăgit teribil pe maestrul Ion Cristoiu.

“ Domnul Klaus Iohannis cu acest , eu unu l-aș pune pe locul întâi pentru că a revoluționat limba română. Știți că Sadoveanu e foarte greu, adică când ajunge la corectură… folosește ”pasere” și toți corectorii… de ce pasere și nu păsări. Așa și la domnul Iohannis, adică aproape hotărât nu există în limba română…Nu există. Și atunci a inventat acest care e subiect și de glume și toată lumea spune ce înseamnă, ba chiar a fost și o parodie, , nu există , dar mă rog…”, a explicat Ion Cristoiu.

Emisiunea „Gândurile lui Cristoiu” va fi difuzată duminică, 24 martie 2019, de la ora 17:00, pe MEDIAFAX şi Gândul.info.

Vezi și România într-o criză internațională fără precedent! Plângere penală pentru Dăncilă!