Pe vasul scufundat parțial se află, și la ora actuală, oi care țipă după ajutor. Având în vedere că au trecut mai bine de 24 de ore de când vaporul s-a scufundat în Portul Midia, oile suferă de foame și de sete.

În acest context, un ONG de protejare a animalelor a făcut un apel la Guvernul Orban pentru a lua măsuri urgente.

„Autoritățile nu fac nimic pentru că nu le pasă, iar noi și alte organizații de protecție a animalelor pentru că nu suntem lăsați de autorități”, acuză ONG-ul Vier Pfoten pe pagina de Facebook Letea Wild Horses.

„Cerem pe această cale ISU și guvernului Orban să ia măsuri URGENT pentru evitarea unei noi tragedii de pe urma căreia imagina României va avea de suferit în plan internațional: fie să intervină CÂT MAI REPEDE pentru salvarea oilor aflate încă în viață, fie măcar să ne răspundă la apeluri și să ne permită nouă să încercăm să le salvăm”, spun apărătorii animalelor.

Apelul pe facebook vine după ce organizația a dat telefoane la ISU Dobrogea, la DSVSA Constanța și chiar premierului Ludovic Orban însuși.

„Nimeni nu ne-a răspuns la telefon. Când ni s-a răspuns, ni s-a spus deja celebrul ”închideți, că vă sunăm noi”. Nu ne-a mai sunat nimeni”, scriu cei de la proiectul Letea Wild Horses.