Ludovic Orban, luat în vizor de unguri! Un parlamentar al FIDESZ spune că ar fi timpul să-și ceară scuze

Zsolt Nemeth, președintele Comisiei pentru Afaceri Externe a Parlamentului ungar, a făcut declarația respectivă după ce a mers la Sfântu Gheorghe, la deschiderea unei expoziții de artă.

Astfel, parlamenterul maghiar a catalogat declarația lui Orban cu privire la efectul investițiilor asupra compoziției etnice drept o „otrăvire a apei din fântână” și a estimat că, în ultimul secol, politicile de omogenizare etnică au săpat tranșee adânci între cele două ţări.

„Ar fi timpul ca Ludovic Orban să-și revizuiască această declarație şi, în completare, să-și ceară scuze”, a declarat politicianul FIDESZ.

Declarația lui Ludovic Orban

Declarația la care s-a referit Zsolt Nemeth a fost făcută de Ludovic Orban în ziua de 8 august, înaintea alegerilor din PNL Harghita.

„Hai să fim cinstiți, județul Harghita a cam fost ocolit de investiții şi cred că unii dintre cei care au fost la butoanele administrațiilor nu prea şi-au dorit astfel de investiții, pentru că se știe foarte bine că partidele cum sunt UDMR, de exemplu, care (…) are tendința să fie un soi de partid unic, își ține mai ușor alegătorii dacă ei sunt dependenți.

Dacă acest potențial de dezvoltare va fi valorificat, veți vedea că inclusiv componența etnică se poate modifica substanțial”, a spus liderul PNL.

De asemenea, Ludovic Orban a vorbit șo despre implicarea financiară a premierului ungar Viktor Orban în această zonă, având în vedere că sunt mai multe proiecte dezvoltate cu finanțare de la statul maghiar.

„Nu poate fi acordat acest ajutor pe criterii etnice. Dacă se derulează un astfel de program de sprijin, el trebuie să se deruleze către orice fel de cetățeni români, indiferent că este vorba de maghiari, români sau germani”, a mai spus Ludovic Orban.

Sursă foto: INQUAM Photos, Paul Ursachi