Ludovic Orban a explicat că discuția din şedinţa Biroului Executiv al PNL a fost legată, printre altele, de coeziunea coaliţiei, luarea de decizii şi de comunicarea deciziilor într-un mod coerent.

„Discuţia a fost legată de coeziunea coaliţiei, de luarea de decizii şi, mai ales, de comunicarea deciziilor într-un mod coerent şi, evident, de reducere a numărului de disonanţe care pot apărea în acţiunea guvernamentală şi în acţiunea coaliţiei”, a transmis Ludovic Orban.

Ludovic Orban, despre reducerea numărului de disonanţe în Guvern

„În ceea ce mă priveşte, consider că orice subiect trebuie discutat în coaliţie, trebuie luate decizii şi aceste decizii trebuie comunicate public după ce sunt luate aceste decizii, acelaşi lucru este valabil şi la nivelul Guvernului. Odată ce s-a luat o decizie, toţi miniştrii trebuie să respecte decizia. Dacă premierul comunică un punct de vedere, orice ministru trebuie să respecte poziţia premierului, deoarece premierul conduce Guvernul”, a afirmat șeful PNL, la Palatul Parlamentului.

Acesta a precizat că în şedinţa BEx s-a discutat şi despre declaraţiile critice ale unor miniştri faţă de Planul Naţional de Rezilienţă şi Recuperare.

„Au existat discuţii în PNL, pe care nu are rost să le ascund, că nu este corect să dai declaraţii critice faţă de Planul Naţional de Rezilienţă şi Recuperare. El trebuie completat, îmbunătăţit. Veţi vedea că şi forma finală a Planului Naţional de Rezilienţă şi Recuperare va cuprinde în mare parte toate proiectele care sunt incluse astăzi şi reformele care sunt incluse astăzi.

Termenul de depunere a Planului Naţional de Rezilienţă şi Recuperare cu comentariile Comisiei Europene, tocmai pentru a îmbunătăţi planul şi a-l face compatibil cu exigenţele europene, este 4 aprilie. Noi ne vom încadra în acest termen. Nu este niciun fel de problemă legată de Planul Naţional de Rezilienţă şi Recuperare”, a explicat Ludovic Orban.

Sursă foto: INQUAM Photos, George Călin