Premierul Ludovic Orban, preşedintele PNL, are inclusă pe agenda de mâine, de la ora 09.00 o întâlnire decisiovă. El se va vedea cu Daniel Constantin și Sorin Cîmpeanu, parlamentari ai Pro România (Palatul Victoria)”. Informația apare în agenda premierului Orban.

Mutarea liderului PNL vine după ce preşedintele Iohannis a afirmat că se va implica pentru formarea unei noi majorităţi în Parlament. Conform programului oficial al premierului, marți, 26 noiembrie 2019, Orban îi va primi la guvern pe doi membri fondatori ai Pro România.

„Ora 09.00 Întâlnire cu Daniel Constantin și Sorin Cîmpeanu, parlamentari ai Pro România (Palatul Victoria)”, se arată în programul premierului.

Cei doi dintre membrii Pro România care au votat pentru Guvernul Orban. La momentul cu pricina a ieșit un scandal monstru cu șeful partidului Victor Ponta, mai ales că acesta se pronunțase deja împotriva învestirii Guvernului Orban.

De altfel, Orban a dat detalii la România TV despre întâlnirea cu cei doi lideri politici.

„Am o discuţie cu liderii politici, cu grupurile parlamentare, cu parlamentari, pentru a testa soliditatea sprijinului parlamentar mai ales pentru proiecte legislative care sunt iniţiate de Guvern sau pentru puncte de vedere ale Guvernului privitor la iniţiative legislative ale parlamentarilor. E una dintre discuţii. În mod evident voi avea discuţii cu toţi actorii politici pe care am putea să ne bizuim pentru a consolida sprijinul în Parlament al Guvernului”, a declarat Ludovic Orban în direct la România TV.

El a fost chestionat și dacă cei doi se vor regăsi, într-un fel sau altul, în cabinetul său.

„Guvernul a fost învestit în 4 noiembrie. Sunt speculaţii. Discutăm strict de posibilitatea obţinerii sprijinului parlamentar pentru proiectele guvernamentale”