Despre Laurei Codruța Kovesi și viața sa personală nu se știu foarte multe lucruri. Ea a început să lucreze la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu în 1995, iar șapte ani mai târziu s-a căsătorit cu Eduard Kovesi, un om de afaceri.

După cinci ani, cei doi au divorțat iar fosta șefă a DNA a rămas de pe urma relației cu afaceristul sibian cu numele de familie, nume care astăzi a ajuns să provoace cutremur multor politicieni.

Despre Eduard Kovesi, opinia publică cunoaște foarte puține lucruri. “Evenimentul Zilei” a scris, la un moment dat, că acesta ar fi fost implicat într-un mega scandal, respectiv în construirea autostrăzii Sibiu-Orăștie, surpate la doar 10 luni de când a fost dată în folosință. Jurnaliștii au susținut că acesta ar fi livrat materiale pentru construirea autostrăzii, însă fostul soț al Laurei Codruța Kovesi a precizat că el doar a făcut cercetare asupra pământului escavat.

Despre “Bebe” s-a mai aflat că ar fi fost angajat al RCS&RDS. Informația a apărut chiar într-o declaraţie de avere depusă de Kovesi în 2006.

Tot despre el s-a mai spus că deține o firmă în Sibiu, Led Communications, care se ocupă cu televiziunea prin cablu, internet și alte activități care țin de domeniul telecomunicațiilor.

A făcut primii bani cu firma sa de suflet, Led Communications, care se ocupă cu internetul și televiziunea prin cablu încă din 1991, de pe vremea când se numea Lungu Electronic SRL.

În afara de Led Communications, presa a mai notat că Eduard Kovesi a mai fost, de-a lungul timpului, asociat în firme din Sibiu precum Art Design Company, E.M. Invest sau Next Step Entertainment, alături de personaje controversate, precum și în societăți pe acțiuni precum Omnidata SA. sau Transilvania Digital Network. Unele firme au dat faliment iar din altele s-a retras.

La un moment dat chiar, fostul soț al șefei DNA a derulat afaceri chiar cu Serviciul Român de Informații. În anul 2010, Eduard Kovesi era acționar la Omnidata SA, firmă cu domeniu de activitate cercetarea-dezvoltarea în alte științe naturale. Firma respectivă a făcut afaceri cu Institutul pentru Tehnologii Avansate, unitate militară a Serviciului Român de Informații.

Jurnaliștii de la Antena 3, au dezvăluit, în urmă cu câțiva ani, că în timp ce între SRI şi Parchetul General se încheiau protocoalele de colaborare instituţională, o firmă a lui Eduard Kovesi primea contracte pe bandă rulantă din partea SRI.

Astfel, potrivit SEAP (Sistemul Electronic al Achizițiilor Publice), SC Omnidata SA, firmă din acționariarul căreia făcea parte Eduard Kovesi, câștiga, la data de 12 iulie 2010, o licitaţie organizată de Institutul pentru Tehnologii Avansate. SRI intenționa, atunci, să cumpere camere video, model Speed Dome, iar două loturi din acest contract, în valoare de 161.199,9 lei fără TVA, au fost adjudecate de SC Omnidata SA. Acesta este doar unul dintre contractele pe care firma în cauză le-a derulat cu SRI. În 7 octombrie 2010, Omnidata SA a mai primit un contract, vizând furnizarea de obiective foto, în valoare de 114.000 lei fără TVA. În data de 7 iulie 2010, compania în cauză a încheiat cu SRI două contracte. Unul în valoare de 114.000 de lei cu TVA, fiind singurul ofertant pentru furnizarea unei platforme mobile pentru servicii de dezvoltare experimentală, iar al doilea, în valoare de 75.000 de lei fără TVA, pentru furnizarea unui sistem de emisie-recepție TV. Ambele contracte au fost atribuite prin negociere directă, conform celor de la Jurnalul Național. Tot prin negociere directă a mai fost încheiat, în data de 5 decembrie 2011, un contract, în valoare de 200.000 de lei cu TVA, pentru furnizarea unei platforme de limitare a efectelor explozive, iar la 11 septembrie 2011, de asemenea prin negociere directă, firma lui Kovesi a mai primit de la SRI un contract în valoare de 96.000 de lei cu TVA, pentru furnizarea unei instalații radiocomandate pentru neutralizare.