Pe lista Partidului Social Democrat întocmită pentru alegerile europarlamentare se află și Claudiu Manda, soțul Liei Olguței Vasilescu, șef al Comisiei SRI. Pe lista candidaților PSD pentru europarlamentare mai sunt trecuți și Rovana Plumb, Carmen Avram, Cristian Terheş, Dan Nica, Maria Grapini, etc.

Vezi și S-a aflat! Cine va fi candidatul PSD la prezidențiale! Surpriza este uriașă

Claudiu Manda se bucură de locul 3 pe lista întocmită de PSD. Însă, pentru candidatura pentru europarlamentare, soțul Claudiu Manda va trebui să renunțe la cariera politică din România.

Lia Olguța Vasilescu este consilier onorific al premierului Viorica Dăncilă, pe probleme de infrastructură. Dacă soțul său va opține postul din Parlamentul European, Claudiu Manda va pleca la Bruxelles.

Claudiu Manda a explicat în direct la A3 care este motivul pentru care dorește să meargă în Parlamentul European și și-a prezentat în același timp demisia de la vârful SRI.

Află Preferații lui Dragnea la europarlamentare. Pe cine a împins șeful PSD pe locurile eligibile

„Cred că am acumulat suficient de multă experiență la nivelul Parlamentului. Cred că și oltenii și colegii mei din Dolj ar putea să fie reprezentați acolo, că am observat în ultimii ani de zile la nivelul Parlamentului European și credă că este nevoie de forțe proasptele acolo, de oameni hotărâți, care să se bată pentru România și să o pună înaintea oricăror alte interese.

Citește și  Lista oficială a candidaţilor PSD la europarlamentare, anunţată chiar de Liviu Dragnea

Cred că sunt multe lucruri pe care și eu și alți colegi care o să mergem acolo le putem explica parlamentarilor europeni despre care este adevărul din România și cum e situția aici”, a spus Claudiu Manda.

„Săptămâna viitoare pregătim raportul pe care îl avem cu George Maior și cu ANI, după care sper să fie o ședință de plen reunit în care să aprobăm cele două rapoarte și în care să aprobăm și modificări în cadrul Comisiei de control a activității SRI”, a precizat Claudiu Manda.

Claudiu Manda nu a spus cine îi va lua locul la șefia Comisiei SRI.