Demisie la nivel înalt în PNL! Anunţul a fost făcut chiar de către ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Preşedintele PNL Bârlad, în situaţie de incompatibilitate

Este vorba despre liderul PNL Bârlad, Georgică Florian Vulpe, care a ales să renunţe la funcţie.

“Vă dau o veste. A renunțat la a mai fi președinte, și-a dat demisia. A ales, rămâne director”, a declarat, miercuri, Sorin Cîmpeanu.

Georgică Florian Vulpe a fost ales în luna iunie a acestui an în funcţia de preşedinte al filialei PNL Bârlad. Problema este că el se afla în stare de imcompatibilitate, fiind şi director de şcoală.

Ministrul Educației a anunțat că Vulpe va rămâne interimar până la organizarea unui concurs, în contextul noilor condiții.

“Legea este clară, nu-i dă dreptul ministrului să se implice în aceste numiri din sarcina Inspectoratului”, a mai declarat Sorin Cîmpeanu, potrivit dcnews.ro.

Georgică Florian Vulpe figurează pe lista persoanelor desemnate în funcții de directori interimari de școală, luna aceasta, de către Inspectoratul Școlar Județean Vaslui. Mai precis, el apare ca director la Liceul Tehnologic “Petru Rareș” din Bârlad.

Totul a fost dat în vileag de către un senator USR PLUS

Situaţia a fost reclamată marţi de către Ștefan Pălărie, senator USR PLUS, care a cerut Ministerului Educaţiei să trimită Corpul de Control pentru a investiga situaţia “ilegală” de la Bârlad.

“O bătaie de joc cum nu s a mai văzut, doar pt ca ei pot. E haos la nivel central iar ei fac ce vor în teritoriu. Pâna unde poate merge nedreptatea? La Bârlad, președintele PNL s-a numit puțin director la un liceu, ceea ce contravine cu art. 24 pct 5 din metodologie, unde scrie faptul că președintele și vicepreședintele unui partid politic nu pot fi directori.

Tot domnul președinte PNL Bârlad a numit 5 directori profesori de la școala lui în alte unități școlare din oraș și din împrejurimi, că dacă tot e la putere de ce sa nu o facă, chiar dacă în unele școli au fost profesori care și-au depus dosar că vor să fie directori”, a scris acesta pe Facebook.

Sursa foto: Facebook