Guvernul stă pe un butoi cu pulbere! Mandatul lui Dan Vîlceanu la ministerul de Finanțe începe mai furtunos decât se putea aștepta.

După marile bâlbe legate de inflație și nivelul salariului minim net, care i-au făcut pe colegii de partid să sară în apărarea lui, Vîlceanu a intrat în gura ministrului Economiei, Claudiu Năsui.

Guvernul stă pe un butoi cu pulbere! Disensiuni pe impozitarea salariului minim

Ministrul Economiei Claudiu Năsui a criticat marți afirmațiile ministrului de Finanțe Dan Vîlceanu, care a spus că măsura ”zero taxe pe salariul minim” ar crea ”o gravă problemă bugetară”, făcând de asemenea referire la programul de investiții pentru primării Anghel Saligny.

”Când e vorba să dăm 50 de miliarde de lei la programe care au mers întotdeauna către baroni locali nu mai e o problemă de buget”, a afirmat Năsui, potrivit economedia.ro.

Ministrul Finanțelor Dan Vîlceanu a declarat, marți, că aplicarea unei măsuri precum zero taxe pe salariul minim, chiar și la nivelul unui sector, va aduce o gravă problemă bugetară, el precizând că astfel ar deschide o cutie a Pandorei prin care toate categoriile vor dori să nu plătească taxe.

”Românii care vor salarii mai mari din munca lor nu cer niciun privilegiu”

În replică, ministrul Economiei Claudiu Năsui a afirmat: ”Când e vorba să lăsăm bani românilor care muncesc, e o problemă bugetară. Dar când e vorba să dăm 50 de miliarde de lei la programe care au mers întotdeauna către baroni locali și firme de partid, nu mai e problemă de buget sau deficit?

România nu e săracă, e sărăcită. Oare cutia Pandorei nu se deschide și atunci când înființăm noi agenții de stat, noi bănci de stat, mii de noi posturi la stat, sporuri ridicole și, evident, noi pensionari speciali?

Românii care vor salarii mai mari din munca lor nu cer niciun privilegiu. Ei cer o normalitate, să nu le mai luăm jumătate din salariu ca să plătim tot felul de privilegii pentru cei conectați politic.”, a acuzat Năsui, potrivit sursei citate.