Rareș Bogdan a răbufnit! Europarlamentarul se declară deranjat de atacurile la care este supus noul deținător al portofoliului de la Finanțe.

Asta după ce Dan Vîlceanu, după ce a fost prins de reprezentanții presei că nu știe care este rata inflației în România, s-a dat de gol și în legătură cu faptul că habar nu are care este salariul minim net.

Rareș Bogdan a răbufnit! ”Haideţi să avem puţină răbdare cu el”

Prim vice-președintele PNL susține însă în continuare ”echipa câștigătoare” a premierului Florin Cîțu și cere răbdare pentru noul ministru de Finanțe.

Bogdan este convins că Vîlceanu va fi un ministru bun și dă asigurări ferme în acest sens.

”Sunt convins că Dan Vîlceanu ştia exact cât este salariul minim pe economie. Haideţi să îl urmărim pentru că, acum, dacă îl luăm că după patru zile a făcut o greşeală…

Haideţi să îl vedem pe Dan Vîlceanu cum acţionează ca ministru al Finanţelor… Eu vă spun că un om care vine din economia reală şi care a lucrat şi în firme private şi care înţelege atât economia reală şi înţelege şi chestiunile teoretice va fi un ministru bun.

Haideţi să avem puţină răbdare cu el”, a spus Rareș Bogdan la Antena 3.

”Este o discuție complexă”

În context, Dan Vîlceanu, impus de Florin Cîțu în fruntea Ministerului Finanțelor, a fost întrebat în conferință de presă cât este în România salariul minim net.

„Este în jur de 1.600… și ceva”, a răspuns Vîlceanu.

Când reporterul i-a spus că, de fapt, este 1.386 lei, ministrul a replicat: „E 2.380, cred, salariul minim… Da, 2.300 salariul minim brut. Deci nu are cum să fie 1.300, dar, mă rog”.

Întrebat cât consideră că ar trebui să fie un salariu în regulă în România, Vîlceanu a spus că „există o discuție privind racordarea salariului minim la coșul minim de consum, dar este o discuție complexă pentru că prețurile cresc constant”.

Dan Vîlceanu a fost învestit în funcție în 18 august.

Sursa foto: Capital.