Premierul României, Ludovic Orban a vorbit despre modificarea Constituției și despre reformarea CCR. Potrivit șefului Executivului, Constituția țării trebuie modificată neapărat. În același timp, premierul a mai subliniat faptul că e nevoie de o schimbare și în ceea ce privește modalitatea de numire a celor de la CCR.

„Trebuie modificată Constitutia. Trebuie schimbata modalitatea de numire a celor de la CCR si trebuie modificate inclusiv atributiile, astfel incat Curtea sa nu mai incalce Constitutia”, a spus Ludovic Orban, într-un interviu acordat pentru Ziare.com.

Întrebat dacă este mulțumit de activitatea ministrului Cătălin Predoiu, în domeniul justiției, premierul Ludovic Orban a subliniat faptul că de la referendumul convocat de președintele Iohannis, Guvernul nu a mai putut emite acte în domeniul justiției cu valoare de OUG.

Adevărul despre justiția din România

„Dupa referendumul convocat de Klaus Iohannis, noi nu am mai putut emite acte in domeniul justitiei cu valoare de OUG. S-a lucrat la repararea legilor justitiei. Exista deja o dezbatere publica inceputa, care va fi accelerata, pentru ca obiectivul nostru este sa corectam legile justitiei dupa recomandarile Comisiei de la Venetia, ale GRECO, ale Comisiei Europene si ale rapoartelor MCV”, a mai spus Ludovic Orban.

Totodată, premierul a făcut un apel către români să meargă la vot. El consideră că decizia românilor este extrem de importantă, iar în viitor, toate reformele din justiție vor fi prezente în programele majorității parlamentare alese.

„Pe 6 decembrie, romanii vor decide, iar majoritatea parlamentara viitoare va avea in program toate reformele din justitie”, a mai menționat premierul Ludovic Orban pentru sursa citată.

Sursă foto: INQUAM Photos, Octav Ganea