Simona Halep nu se află pe lista inițială pentru Wimbledon

Miercuri, organizatorii turneului de la Wimbledon au publicat lista inițială a sportivilor care au primit wild card pentru ediția din acest an. Printre altele, pe lista pentru simplu feminin se numără Emma Răducanu, însă nu și Simona Halep, câștigătoare a competiției în 2019.

Au fost acordate wild card-uri pentru tabloul principal de simplu feminin britanicelor Francesca Jones, Yuriko Lily Miyazaki, Emma Răducanu, Heather Watson, germanei Angelique Kerber, japonezei Naomi Osaka și danezei Caroline Wozniacki. Încă urmează să fie anunțat ultimul wild card.

Caroline Wozniacki, Yuriko Lily Miyazaki, Heather Watson și Emma Răducanu au fost eliminate din lista calificărilor după ce au primit wild card-uri pentru tabloul principal. În plus, în urma retragerilor lui Jodie Burrage și Mirjam Bjorklund de la publicarea listei inițiale de participare la calificări, primele șase rezerve au fost admiși acum în calificări: Harmony Tan, Anastasiia Sobolieva, Vitalia Diatchenko, Despina Papamichail, Lina Gjorcheska și Amanda Anisimova.

La simplu masculin, wild card-uri pentru tabloul principal au fost acordate britanicilor Liam Broady, Jan Choinski, Jacob Fearnley, Arthur Fery, Billy Harris, Paul Jubb și Henry Searle. Un ultim wild card urmează să fie anunțat.

Turneul de Grand Slam de la Wimbledon se va desfășura în perioada 1 – 14 iulie.

Decizie WTA după ce românca a scăpat de acuzațiile pentru dopaj

Amintim că WTA a luat o decizie după ce Simona Halep a scăpat de o suspendare de 4 ani pentru dopaj. În 2022, ea a fost depistată pozitiv pentru Roxadustat.

Româca a fost suspendată pentru 9 luni, dar întârzierea în rezolvarea cazului a făcut ca ea să revină în circuit abia în acest an. Problemele româncei au determinat oficialii WTA să ia în considerare modificarea regulamentului.

Halep a fost exclusă nejustificat din competițiile oficiale timp de 18 luni, ceea ce a dus la pierderea poziției în clasament și la imposibilitatea de a participa la Jocurile Olimpice de la Paris 2024.

WTA va introduce o nouă regulă pentru a gestiona mai bine situațiile similare, conform informațiilor de pe iamsport.ro. Organizația nu dorește ca sportivii să fie excluși din competiții pentru o perioadă mai lungă decât durata suspendării impuse de regulamentele antidoping. Mai multe puteți citi aici.