Un comitet va lua decizia finală în cazul unui wildcard pentru Simona Halep

Simona Halep, în ciuda unei accidentări care o ține momentan departe de terenul de tenis, așteaptă cu nerăbdare decizia privind acordarea unui wildcard pentru turneul de Mare Șlem de la Wimbledon.

Presa britanică a anunțat că decizia finală va fi luată de un comitet dedicat și că există posibilitatea ca Halep să primească această invitație.

Simona Halep, după ce i s-a redus interdicția în urma acuzațiilor de dopaj, susține că nu ar trebui tratată ca alți sportivi care au fost dopați. Deși regulamentul de la Wimbledon este strict, nu există o interdicție explicită pentru jucătorii care revin după suspendări de dopaj să obțină wild card-uri. Totuși, comitetul va analiza cu atenție cazurile acestor sportivi.

Directorul executiv de la Wimbledon, Sally Bolton, a declarat că decizia privind acordarea wildcard-urilor va fi luată de comitetul de specialitate, care încă nu s-a întâlnit. Anunțul privind wildcard-urile va fi făcut pe 19 iunie.

„Comitetul nostru de wildcard se întrunește și ia acele decizii, dar ei încă nu s-au întâlnit. Vor face un anunț despre acordarea de wildcard-uri pe 19 iunie, așa că nu aș dori să influențez comitetul”, a spus Sally Bolton.

Comitetul se va întruni și va lua această decizie. Halep ar putea fi refuzată ca şi Șarapova

Președintele de la Wimbledon, Deborah Jevans, a menționat că, odată ce un jucător a executat o sancțiune pentru dopaj, acesta este liber să concureze în circuit. Comitetul de wild card va lua în considerare acest aspect, precum și performanța sportivului atunci când va lua decizia finală.

„Odată ce un jucător a executat o sancțiune pentru dopaj, el este liber apoi să concureze în circuit și, ca atare, comitetul de wild card va lua în considerare acest lucru, dar și performanța respectivilor sportivi, atunci când vor lua deciziile finale.

Dar, după cum a spus și Sally, comitetul se va întruni și va lua această decizie”, a spus acesta.

Regulile stricte de la Wimbledon au fost evidente în trecut, când nici Maria Șarapova, aflată într-o situație similară, nu a primit permisiunea de a participa la turneu, chiar dacă era un nume important în tenis.

Situația Simonei Halep ar putea urma același curs. Sportiva ar putea fi refuzată, deși aceasta a fost campioană la Wimbledon și a mai disputat alte două semifinale.