Simona Halep schimbă legile tenisului

Simona Halep a primit o suspendare de 9 luni, dar întârzierea în rezolvarea cazului a făcut ca ea să revină în circuit abia în acest an. Acum, datorită problemelor româncei, oficialii de la WTA consideră modificarea regulamentului.

Aceasta se datorează faptului că Halep a fost nejustificat exclusă din competițiile oficiale timp de 18 luni. Din această cauză, a pierdut poziția în clasament și nu poate participa la Jocurile Olimpice de la Paris 2024.

WTA va adopta o nouă lege pentru reglementarea situațiilor similare, notează iamsport.ro. Organizația nu mai dorește ca sportivii să fie excluși din competiții pentru o perioadă mai lungă decât durata suspendării dictate de regulamentele antidoping.

wta
SURSA FOTO: Dreamstime

Consiliul Director al WTA a decis să aprobe o lege specială numită Competition Special Ranking Rule.

Această regulă va permite jucătoarelor eligibile, care au fost suspendate din cauza Programului antidoping, să revină în circuit și să primească un „clasament special TADP”.

“Noua regulă prevede ca jucătoarele care au fost suspendate provizoriu pentru o aparentă încălcare a regulilor antidoping, sau care au primit o perioadă de ineligibilitate pentru o încălcare a regulilor antidoping, și s-a constatat că nu au comis sau nu au nicio vină sau neglijență pentru încălcarea respectivă pot utiliza un Clasament Special TADP.

Asta pentru a concura într-un anumit număr de turnee”, a transmis WTA.

Dacă această lege ar fi fost în vigoare, Halep ar fi putut participa la turnee fără să mai depindă de wild card-uri, iar poziția ei în clasamentul WTA ar fi fost protejată.

Potrivit sursei citate, este puțin probabil ca această lege să fie aplicată retroactiv pentru Simona.

Românca exclude retragerea completă din sport

La 32 de ani și situată pe locul 1135 în clasamentul WTA, Simona Halep a discutat despre perspectiva sa în tenis. Ea a exclus posibilitatea unei retrageri definitive din sport și a transmis un mesaj clar către fanii săi.

Chiar și după accidentarea suferită în luna mai la Paris, Simona Halep a subliniat că se gândește la revenire.

Nu ia în considerare să se retragă din tenis și a evidențiat importanța pe care sportul a avut-o în cariera sa, ca fostă numărul 1 mondială și câștigătoare a turneelor de la Roland Garros și Wimbledon. Mai multe puteți citi aici.