Simona Halep, apărată de Boris Becker

Boris Becker, în vârstă de 56 de ani, a fost una dintre vocile cele mai vocale în apărarea Simonei Halep în cazul de dopaj care i-a afectat reputația și cariera.

Germanul este una dintre figurile legendare ale sportului din anii ’80-’90. A fost clasat ca numărul 1 mondial ATP timp de 12 săptămâni și a cucerit inima lumii tenisului.

El a fost antrenat și manageriat de Ion Țiriac și este unul dintre susținătorii necondiționați ai Simonei Halep. A rămas alături de ea chiar și atunci când jucătoarea noastră a fost suspendată patru ani pentru dopaj, pedeapsă redusă ulterior la doar 9 luni.

Simona Halep nu a primit un wild card la Roland Garros și nu este eligibilă pentru un posibil wild card la Jocurile Olimpice din cauza poziției sale foarte scăzute în clasament. Această situație se datorează faptului că a fost în afara competițiilor timp de 20 de luni, nu doar 9, cât a durat suspendarea sa pentru dopaj.

Potrivit lui Becker, românca a suferit două penalizări. Mai întâi, pentru că nu a putut juca, și apoi, în cele din urmă, pentru că, la final, a fost absolvită de toate acuzațiile.

Simona nu mai este la vârsta de 21 de ani, a mai spus fostul tenismen. Astfel, cu cât trece mai mult timp până la luarea unei decizii, cu atât mai multe oportunități au trecut pe lângă ea.

„Simona nu mai are 21 de ani. Așa că, cu cât trece mai mult timp până la luarea unei decizii, cu atât mai multe oportunități au trecut pe lângă ea.

Atâta vreme cât este într-o condiție fizică bună, zgura este suprafața ei preferată, ar fi avut o șansă la Roland Garros”, a declarat el într-un interviu pentri iamsport.ro.

Boris Becker
Boris Becker; SURSA FOTO: Dreamstime

Boris Becker cere instaurarea „Lex Halep”

Presa a relatat că WTA lucrează deja la schimbarea regulilor din tenis în urma deciziei de la TAS a Simonei Halep. Întrebat dacă situații precum cea a Simonei, WTA ar trebui să înghețe clasamentul până la un rezultat, Boris Becker a răspuns:

„Cred că WTA trebuie să instaureze o lege numită <Lex Halep>, pentru că nu se poate să fie tratată astfel.

La Wimbledon la fel, acum vin Jocurile Olimpice care se joacă tot pe zgură, e un superstar în România și nu numai. Iei oportunitățile aceste sportive, ceea ce este nedrept”.

Fostul tenismen crede că autoritățile din tenis ar trebui să conștientizeze acest lucru și să îi ofere oportunitatea corectă de revenire.

Despre Boris Becker

Singurele două lucruri care lipsesc din cariera legendarului tenismen Boris Becker sunt medalia olimpică și victoria la turneul de la Roland Garros, unde a ajuns de trei ori în semifinale.

Wimbledon, Australian Open, US Open și ATP Finals, toate au fost câștigate de Becker. El a acumulat 49 de victorii în turneele profesioniste de simplu, plus 15 în cele de dublu.

După retragerea din sport, germanul a fost recrutat de BBC pentru a se alătura echipei de comentatori, iar apoi de Eurosport.

A decis să încheie colaborarea cu postul englez pentru a fi antrenorul lui Novak Djokovic timp de trei ani. De asemenea, Becker a făcut parte timp de zece ani din consiliul consultativ economic al clubului Bayern München.

Începând din 2017, el colaborează cu Eurosport, unde este expertul în tenis al postului de televiziune.