Boris Becker, cuvinte frumoase la adresa Simonei Halep

Boris Becker, celebrul fost jucător german, a fost prezent la premiera filmului documentar „Nasty” în București, marți.

În timpul evenimentului, el a exprimat opinia că Simona Halep este o prezență indispensabilă în lumea tenisului, subliniind că ea este o campioană și ar trebui să își continue cariera pe teren, conform declarațiilor acordate pentru Agerpres.

„Mă bucur că Simona a revenit, că a ieşit cu bine din această întâmplare, că poate juca tenis din nou. Cred că tenisul mondial are nevoie de Simona Halep. Mi-a plăcut să o văd la Miami şi cred că o vom vedea şi la Madrid. Este o jucătoare de top şi este normal să îşi încheie cariera pe terenul de tenis. Şi mă bucur că ea îşi doreşte să facă asta”, a spus el.

Halep are nevoie de timp

Boris Becker a spus că și-ar dori ca Simona Halep să mai câștige un Grand Slam, însă va fi extrem de greu pentru tenismena noastră.

„Nu ştiu, este un drum lung pe care îl are de parcurs pentru a reveni. Eu îi doresc toate cele bune. Sigur că acum le avem pe Sabalenka, pe Iga Swiatek, pe Coco Gauff şi alte jucătoare tinere de valoare, însă Simona este o campioană. În acelaşi timp trebuie să îi dăm timp pentru a reveni la forma de dinainte”.

Pe 20 martie, Simona Halep, jucătoarea de tenis, a suferit o înfrângere în fața spaniolei Paula Badosa, cu scorul de 1-6, 6-4, 6-3, în prima rundă a turneului WTA 1.000 de la Miami (Florida). Acest meci a reprezentat revenirea sa în circuitul profesionist, după ce și-a îndeplinit sancțiunea în cazul său de dopaj.

Pe 12 septembrie 2023, Simona Halep a primit o suspendare de patru ani pentru dopaj din partea Agenției Internaționale pentru Integritate în Tenis (ITIA), ca urmare a două încălcări separate ale Programului Antidoping din Tenis (TADP). Însă, pe 5 martie, TAS a decis în unanimitate ca perioada de ineligibilitate de patru ani impusă de tribunalul independent al ITF să fie redusă la nouă luni, începând cu data de 7 octombrie 2022 (momentul suspendării provizorii), perioadă care s-a încheiat pe 6 iulie 2023.

Va juca la Roland Garros

După ce va juca la Madrid, atenţia sportivei din România pare să se îndrepte aşadar spre Roland Garros. Informaţia a fost confirmată de către Carlos Martinez, noul antrenor al lui Halep.

Totuşi, aşa cum şi Simona Halep a precizat clar, alegerea finală e în mâna organizatorilor de la French Open. Ei vor trebui să-i acorde o invitaţie româncei, prin intermediul unui wildcard.

Carlos Martinez ne dă însă şanse de speranţă şi afirmă că, mai mult ca sigur, Halep va juca la Roland Garros. Şi asta nu e tot. Tehnicianul spaniol mai vine cu o veste bună.

Simona Halep nu va merge la Paris doar ca să facă act de prezenţă. Chiar are şanse să câştige marele trofeu la Roland Garros, consideră Martinez.

„Da, în principiu Simona va juca la Roland Garros! Bineînțeles, va avea nevoie de un wildcard, dar cred că va fi prezentă la Paris. Și poate va reuși să câștige acest turneu de Grand Slam”, a explicat Carlos Martinez, în cadrul unui podcast.