SUA, cu ochii pe Simona Halep

SUA, cu ochii pe Simona Halep! Revista americană „Lob and Smash” a revizuit, încă o dată, situația complicată în care se află Simona Halep. Și-a exprimat punctul de vedere cu privire la lipsa ei de pe lista wild card-urilor pentru Roland Garros 2024.

Fără ezitare, s-a afirmat ferm că organizatorii francezi au făcut alegerea corectă prin decizia de a nu o invita nici în tabloul principal, nici în calificări pentru acest Grand Slam. Jurnaliștii de la Lob and Smash au disecat decizia luată de organizatori francezi într-un articol. Au clarificat poziția lor chiar din titlu:

„French Open a luat decizia corectă în privința Simonei Halep”

Ei au analizat motivele pentru care Simona Halep nu a primit un wild card. Primul motiv ar fi poziționarea sa în clasamentul WTA (locul 1149), sugerând că ar trebui să își merite participarea la un turneu de prestigiu prin performanțe sportive.

Halep ar trebui să acumuleze victorii în câteva turnee de tenis de nivel inferior. Pe de altă parte, ei cred că sportiva nu a fost declarată nevinovată în scandalul de dopaj, ci doar i s-a redus pedeapsa.

„Simona Halep este capabilă, fără îndoială, să aducă fani la un turneu dacă primește un wild card. Totuși, cred că Federația Franceză de Tenis a avut dreptate să nu îi acorde un wildcard la acest turneu major.

Dacă Halep vrea să revină în sport, ar trebui să urce din nou în clasament și să joace în turnee de nivel inferior. Halep, una dintre cele mai populare jucătoare din circuit, a revenit în acest an după ce sentința ei pentru dopaj a fost redusă printr-un apel de succes.

Suspendarea, procesul și apelul lui Halep au fost cu siguranță o călătorie anevoioasă pentru fostul număr unu mondial. Deciziile luate de Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului și Tribunalul de Arbitraj Sportiv au fost vaste și, uneori, confuze. Totuși, Halep nu a fost exonerată, iar asta continuă să fie înțeles greșit”, notează americanii.

Deja vu în tenis

Pentru a ilustra situația, au amintit de cazul de dopaj al Mariei Sharapova din anul 2017. După ce a revenit în circuitul profesionist, jucătoarea de tenis din Rusia nu a primit un wild card la Roland Garros, tocmai din același motiv.

„În 2017, dubla campioană la French Open, Maria Sharapova, nu a primit un wild card nici pentru tabloul principal, nici pentru calificări. Atunci, președintele Federației Franceze de Tenis, Bernard Giudicelli, a declarat că Sharapova nu a primit un wild card pentru că, deși suspendarea ei a fost redusă, tot a fost găsită vinovată de dopaj, fie el intenționat sau nu”, au amintit americanii.

Maria Sharapova
Maria Sharapova (SURSA FOTO: Facebook, Maria Sharapova)