Selecționerul Mirel Rădoi a spus în luna octombrie că odată ce contractul său se va termina, România va trebui să își găsească un alt selecționar. Astăzi însă, acesta a încercat să evite subiectul. „Vom anunța decizia după aceste două partide”. Surse autorizate de la Casa Fotbalului susțin că va conduce echipa și în martie, transmite gsp.ro

Plecarea lui Rădoi de la Naţională nu mai pare bătută în cuie!

România – Islanda se joacă joi, 11 noiembrie, de la ora 21:45, live pe GSP.ro și în direct pe ProTV. Trei zile mai târziu (duminică, 14 noiembrie), România va întâlni Liechtenstein, în deplasare (ora 19:00).

Cu două victorii, România ar încheia grupa cu 19 puncte și ar avea locul secund asigurat, ceea ce înseamnă accesul la primul baraj pentru calificarea la Campionatul Mondial din Qatar, 2022.

Mirel Rădoi a încercat să evite subiectul despre plecare sa. Și totuși, a părut că lasă o portiță deschisă:

„Am ales ca întrebările vizavi de acest lucru să fie puse după aceste două meciuri, pentru că o decizie va fi luată atunci. A rămas, în urma întâlnirilor pe care le-am avut cu președintele și directorul tehnic, să luăm o decizie după aceste două meciuri”. Deși Rădoi își anunțase decizia clară, în octombrie!

Surse federale susțin că Mirel Rădoi ar fi reevaluat viitorul și că argumentele șefilor de la Casa Fotbalului l-ar fi determinat să-și schimbe planurile imediate. Dacă va duce România la baraj, este foarte probabil să rămână și pentru partidele decisive din martie.

Cum tratează Mirel Rădoi meciul cu Islanda?

Referindu-se la meciul cu Islanda, Rădoi crede că Vidarsson a schimbat stilul adversarilor, cum o făcuse și când era la U21:

„E mai dinamic, au posesie mai prelungită, sunt principii bune și moderne pentru ei. Cu noi, poate fi ca un meci de box. Să sperăm că nu vom cădea primii și că vom rămâne în picioare până la sfârșit”. El crede că „față de meciul de baraj, unde nu am avut un joc bun, echipa arată mai multă determinare, a câștigat la spiritul colectiv. Arătăm mult mai bine acum”, spune Rădoi.

Va încerca să preîntâmpine o eventuală relaxare, în funcție de rezultatul meciului Armenia – Macedonia de Nord, care se va disputa mai devreme:

„Mă gândesc la asta. Pentru că atunci când am jucat în Macedonia de Nord, e clar că a fost o relaxare după ce aflaserăm că Liechtenstein făcuse egal în Armenia. Si am văzut greșeli care n-au mai fost până atunci. Sper să nu ne relaxăm în cazul unui rezultat favorabil în acel meci și să nu mai repetăm nici primele 10 minute din partida tur din Islanda.

Jucătorii își dau seama cât de aproape sunt de o performanță pe care România nu a avut-o de câțiva ani, calificarea la un Mondial. Nu cred că vor fi probleme din punct de vedere psihologic pentru jucători după anunțul meu de la finalul partidei cu Armenia.”, a spus Mirel Rădoi.

Despre retragerea lui Ciprian Tătărușanu de la națională, Rădoi a declarat: „Am încercat să-l facem pe Tătă să se răzgândească, dar nu a vrut. M-am bucurat pentru el că a apărat acel penalty cu Inter, dar m-am și supărat pe el. Eu țin cu Inter, iar în jurul meu, când mă uitam la meci, erau foarte mulți cu Milan. Mă bucur doar pentru el, atât.”