RomâniaArmenia se joacă luni, 11 octombrie. Mirel Rădoi a avut, duminică seară o conferinţă de presă cu scântei. Andrenorul spune că naţionala României mai are de jucat două finale în preliminariile Cupei Mondiale din 2022, cu Armenia şi cu Islanda. Mai mult, acesta a mai spus că nu va merita să se califice nici măcar la un „baraj de Cupa UEFA-Intertoto” dacă nu va învinge Liechtensteinul. Mai mult, acesta a avut o ieșire nervoasă prin care i-a luat apărarea lui Andrei Ivan, asta după ce atacantul a fost criticat pentru golul decisiv dat de Germania.

Anunțul lui Mirel Rădoi înainte de România – Armenia

„Din trei meciuri practic avem două finale. Dacă reuşim să câştigăm mâine seară cu Armenia şi următoarea partidă, cu Islanda, şi nu putem să câştigăm în Liechtenstein atunci noi n-avem ce căuta, cu tot respectul, la un baraj de Cupa UEFA-Intertoto. Nu putem vorbi de Cupa Mondială dacă nu suntem în stare să câştigăm în Liechtenstein. Am transmis lucrul ăsta şi jucătorilor.

Din punctul nostru de vedere cred că mâine seară Armenia se gândeşte şi la un rezultat de egalitate, va încerca să ne pună în dificultate, un joc de aşteptare. Va trebui să atacăm cu toate resursele, cu toţi jucătorii pe care îi avem la dispoziţie, pentru că trebuie să câştigăm” a spus selecționerul Mirel Rădoi, citat de News.ro.

De asemenea, antrenorul a mai atras atenția că starea jucătorilor și moralul nu sunt cele mai bune.

„Vom vedea cum va reacţiona după antrenamentul de astăzi Nedelcearu, Puşcaş este suspendat, Burcă şanse foarte mici să evolueze. Cicâldău cu Maxim ambii s-au antrenat fără probleme. Unii dintre jucători acuză o stare de oboseală. Cred că nu vor fi mari probleme. Consumul mental a fost mult mai mare din punctul meu de vedere, a mai spus acesta.

Circu cu jurnaliștii făcut de Mirel Rădoi la conferința de presă

Mirel Rădoi a avut o reacție extrem de nervaosă după acuzațiile aduse atacantului Andrei Ivan. După ce a fost întrebat de un jurnalist dacă este convins că Ivan ştia la partida cu Germania pe cine trebuia să marcheze, tehnicianul a cerut ca jucătorul să fie adus în sala de presă pentru a răspunde chiar el la întrebare, totul pe un ton dur.

„Dacă voi vreţi să faceţi un caz cu Ivan şi să-l decapităm, îl decapităm. Aţi făcut-o şi cu Markovic, îl decapităm şi pe Ivan, probabil că următorul o să fie şi Puşcaş, mâine nu o să marcheze nici Keşeru, o să-l decapităm şi pe el şi după aceea o să ziceţi că echipa naţională nu mai are atacanţi.

O să începem cu ăştia mici, pe care încercăm să-i creştem, voi daţi-le în cap să vedem unde iese. Pentru că în faţa voastră indiferent cine este voi aveţi un target, de a distruge jucătorii. Făceţi-o. Noi încercăm să-i ridicăm, poate nici noi nu putem să-i ridicăm la nivelul pe care voi îl aveţi de aşteptare şi atunci o să vedem ce se întâmplă. Problema e că noi vorbim de nişte jucători tineri. Nu el este vinovat, nici noi nu suntem vinovaţi şi nici voi. E o situaţie care se poate întâmpla”, a mai spus Mirel Rădoi, luând apărarea jucătorului.

Ce a răspuns Andrei Ivan la conferința de presă

Andrei Ivan a venit la conferință și explicat că i s-a spus că trebuia să îl marcheze pe Muller.

„Am înţeles că a fost vina mea. Eu trebuia să stau cu Muller, mi s-a transmis de pe bancă că în momentul ce a intrat eu trebuia să-l marchez. Cei de la Germania au venit cu şapte jucători în careu şi era unul liber”, a spus Andrei Ivan.

Apoi, Rădoi a venit cu un nou atac la adresa jurnaliștilor, dar și-a apărat jucătorul.

„Ştia. Deci vinovat nu e el, poate fi oricine. E un duel pierdut. Vine în faţa ta, dă cu capul, a dat gol şi e mai bun. Nu este neapărat că acum trebuie să creăm un caz despre un jucător. Nu putem să venim acum să încercăm să dăm timpul înapoi să judecăm, cine a greşit, Ivan. Hai să-i tăiem capul. Am greşit şi eu la fel. A fost un duel la care Andrei nu a reuşit să dea în minge”, a adăugat apoi Mirel Rădoi.

Meci important cu Armenia luni seară

Naţionala României întâlnește Armenia, luni, de la ora 21:45, pe Stadionul Steaua, în grupa J a preliminariilorr europene ale Cupei Mondiale. Apoi, în ultimele două etape ale grupei, România va juca tot acasă cu Islanda, în 11 noiembrie, şi în deplasare cu Liechtenstein, la 14 noiembrie.

Clasamentul Grupei J:

1. Germania (19-3 golaveraj) 18 puncte
2. Macedonia de Nord (15-6) 12
3. Armenia (8-10) 12
4. România (10-8) 10
5. Islanda (7-15) 5
6. Liechtenstein (2-19) 1.

Reacția uitată a lui Gheorghe Hagi din 1998

Reacția lui Rădoi aduce aminte de reacția lui Hagi din 1998 când jucătorii naționalei au fost acuzați de jurnaliști la o conferință de presă. Nea Puiu era antrenorul României atunci.