Decizia luată de Vlad Voiculescu înainte să fie demis! A avut grijă ca jocurile să fie făcute

Este vorba despre șefa de cabinet Alexandra Tamaș, care a fost numită vicepreședinte al Agenției Naționale a Medicamentului în data de 31 martie 2021.

Decizia a fost luată printr-un ordin de ministru semnat de Vlad Voiculescu. Este demn de reamintit că toate documentele care ajung pe masa ministrului trec mai întâi pe la șeful de cabinet, pentru ca acestea să fie sortate.

Totodată, în cazul în care un funcționar dorește să intre la ministru, acesta trebuie mai întâi să se programeze la șeful de cabinet căruia îi raportează motivul pentru care vrea să intre la discuții cu demnitarul. Cererea poate fi refuzată, în funcție de motivul specificat.

Informațiile publicate pe site-ul Agenției Naționale a Medicamentului

Agenția Națională a Medicamentului a transmis în data de 2 aprilie un comunicat în care informa că Alexandra Tamaș a fost numită în funcția de vicepreședinte.

„Mă bucur să preiau această funcție și îi mulțumesc domnului ministru Vlad Voiculescu pentru încredere. ANMDMR este o instituție-cheie în sectorul de sănătate, mai ales în contextul pandemiei de COVID-19. Mă voi implica în continuare în întărirea rolului Agenției și în îmbunătățirea activității de asigurare a unor medicamente și dispozitive medicale sigure, de calitate și eficace, în folosul pacienților.

Prioritățile noastre sunt atragerea de specialiști, stabilirea de noi parteneriate cu mediul academic, cu mediul privat și cu societatea civilă, precum și digitalizarea instituției”, a transmis în acel moment Alexandra Tămaș.

Conform comunicatului respectiv, Alexandra Tămaș are o experiență „ de peste 10 ani în domeniul medicamentelor în sectorul public și privat”.

„Cu o activitate de peste 10 ani în domeniul medicamentelor în sectorul public și privat, Alexandra Tămaș a ocupat, din luna ianuarie 2021, funcția de director de cabinet al ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, după ce, anterior (din noiembrie 2019), a fost consilier personal în echipa ministrului Sănătății.

În perioada 2010-2018, Alexandra Tămaș a lucrat în industria farmaceutică, având ca atribuții relația cu autoritățile publice. Alexandra Tămaș a absolvit Facultatea de Relații Economice Internaționale din cadrul Academiei de Studii Economice (ASE) București, urmată de un master în Economie Politică la BI Norwegian Business School în Oslo, Norvegia, și cursuri de politici publice la Georgetown University, Washington D.C., SUA”, mai scrie în comunicatul respectiv.

Sursa foto: Capital