Când vor avea loc alegerile prezidențiale?

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a reamintit tuturor că, atunci când vine vorba de alegerile prezidențiale, nu este vorba despre „șmecherii”. Stabilirea datei este o chestiune extrem de serioasă.

Problema a venit din analizele președinților de filiale și din analizele unor comentatori politici despre impactul procesului electoral asupra învățământului, în contextul în care în septembrie va începe școala.

Gândindu-se că viitoarele alegeri vor avea loc tot în septembrie, unii părinți au ridicat preocupări referitoare la apropierea examenului de capacitate și la faptul că, în unele școli, nu s-a reluat procesul de învățământ. Din punctul lui de vedere, aceasta este singura chestiune care trebuie analizată. Este vorba doar despre analiza unor decizii în lumina impactului asupra sistemului de învățământ.

„Când vine vorba de decizii luate la acest nivel, nu trebuie să vorbim de șmecherii. E o chestiune foarte serioasă, nu e nicio șmecherie. Problema care a veni din analizele președinților de filiale și am văzut și analizele unor comentatori legate de ce a însemnat procesul electoral și efectele asupra procesului de învățământ.

Sunt părinți care au ridicat problema că se apropie examenul de capacitate și în unele școli nu s-a reluat procesul de învățământ. E singura chestiune care trebuie analizată, pentru că alegerile prezidențiale se suprapun pe începerea anului școlar. E vorba doar de o analiză a unor decizii în fața efectelor asupra sistemului de învățământ”, a declarat Nicolae Ciucă, vineri, în cadrul unei conferințe de presă.

Nicolae-Ciucă
SURSA FOTO: Facebook, Nicolae Ciucă

Alegerile prezidențiale se vor muta în decembrie?

Declarația sa a fost făcută după ce premierul României, Marcel Ciolacu, a transmis că nu va schimba data alegerilor prezidențiale. Pe scurt, a dat de înțeles că nu este de acord să mute data alegerilor în decembrie 2024.

Din punctul lui de vedere, nu este normal să se schimba data în funcţie de interesul unui partid politic.

„Este exclus pentru prim-ministrul Marcel Ciolacu.

Eu nu pot să mă mai uit în ochii niciunui alt lider, preşedinte de partid din România, când eu am venit din funcţia de prim-ministru, după o decizie luată în coaliţie, statutară şi corectă, să vin să le spun românilor că în funcţie de interesul unui partid sau altui partid, eu primul-ministru Marcel Ciolacu schimb data alegerilor.

Ca să înţelegem de ce exclud această variantă”, a spus preşedintele PSD.

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu (SURSA FOTO: Facebook, Marcel Ciolacu)

PNL va avea propriul candidat la alegerile prezidențiale

Liderii filialelor județene PNL au participat la o analiză detaliată a rezultatelor alegerilor. După discuții intense, toți președinții de filială au ajuns la un consens. Au hotărât în unanimitate că PNL ar trebui să aibă propriul candidat pentru alegerile prezidențiale.

Discuțiile lor au abordat și perspectivele pentru alegerile următoare, stabilind astfel direcția lor  în eforturile de consolidare și menținere a unei poziții dominante pe scena politică.