Marcel Ciolacu nu va candida la prezidențiale

La deschiderea ședinței de vineri, Marcel Ciolacu a comunicat liderilor PSD că nu va exista un candidat comun al PSD și PNL la alegerile prezidențiale.

„Nu vom lua decizia privind candidatul la prezidențiale, dar ce vă pot spune este că nu vom avea candidat comun cu PNL”, le-a spus Marcel Ciolacu colegilor, potrivit unor surse politice.

În plus, liderul PSD a declarat că nu va fi candidatul partidului în alegerile prezidențiale dacă acestea vor avea loc în decembrie.

„Daca alegerile vor fi in decembrie, eu nu voi candida”, ar mai fi spus liderul social-democraților.

În prezent, partidele din coaliția de guvernare stabilesc strategia pentru alegerile prezidențiale, bazându-se pe analize efectuate separat în ședințele lor respective de PSD și PNL.

Liderii social-democrați s-au întrunit deja la Sâmbăta de Sus, în apropierea mănăstirii unde a slujit Arsenie Boca.

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu/SURSA FOTO: Facebook

PNL vrea propriul candidat la alegerile prezidențiale

Reprezentanții Partidului Național Liberal doresc să prezinte propriul candidat în alegerile pentru următorul președinte al României.

De asemenea, liderii Partidului Național Liberal s-au întâlnit vineri în Poiana Brașov pentru a discuta strategia pe care o vor adopta în negocierile cu PSD.

Nicolae Ciucă, președintele PNL, a declarat miercuri, 12 iunie, că există posibilitatea ca alegerile prezidențiale să nu aibă loc în septembrie, așa cum a anunțat Marcel Ciolacu. Acesta spune că alegerile s-ar putea să fie programate în apropierea alegerilor parlamentare din decembrie.

Marcel Ciolacu afirmă că în cadrul Coaliției s-a decis ca aceste alegeri să aibă loc în septembrie.

Joi seara, pe 13 iunie, liderii PSD au discutat la o întâlnire despre rezultatele alegerilor locale și europarlamentare.

Paul Stănescu, secretarul general al PSD, a sugerat că Marcel Ciolacu ar trebui să fie candidatul lor la alegeri.

În ceea ce privește Partidul Național Liberal, se pare că Nicolae Ciucă este pe cale să candideze la alegerile prezidențiale.

Nicolae-Ciucă
SURSA FOTO: Facebook, Nicolae Ciucă

Liderii consideră că în urma rezultatului obținut de PSD la alegerile, Marcel Ciolacu ar putea decide să candideze. De asemenea, ei mai cred că acesta ar putea să susțină un alt candidat, inclusiv pe Mircea Geoană.

Mircea Geoană a dorit să transmită felicitări edililor și președinților de organizații județene care au obținut victorii în alegeri.

În ciuda dorinței de a candida independent la prezidențiale, Geoană caută să obțină sprijinul formațiunilor politice.