Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu ar putea încălca prevederile Constituției. Pare greu de crezut, dar avertismentul vine de la guvernul condus de Viorica Dăncilă. 

Guvernul Dăncilă a transmis că un proiect de lege inițiat de președinții celor două Camere ale Parlamentului și totodată ai partidelor ce formează coaliția de guvernare, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, proiect care prevede declasificarea automată, de drept, a hotărârii CSAT din 2005 privind combaterea corupției, precum și a tuturor documentelor care conțin informații clasificate în baza acesteia, respectiv a mult discutatelor protocoale secrete de cooperare încheiate de SRI cu Parchetul General, DNA și alte instituții din sistemul de justiție, pentru a se permite astfel revizuire sentințelor penale bazate pe acestea, ar putea fi neconstituțional, scrie Profit.ro.

Potrivit draftului de act normativ, toate aceste documente vor înceta să producă efecte de orice natură odată cu intrarea în vigoare a legii inițiate de Dragnea și Tăriceanu, alături de deputatul PSD Mircea Drăghici. De asemenea, Comisia comună permanentă a Camerei Deputaților și Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activității SRI va centraliza aceste documente și le va pune la dispoziția persoanelor interesate, care vor putea, la cerere, să le studieze nemijlocit și să solicite copii de pe acestea.