Într-o postare pe contul personal de socializare, Dan Negru a transmis un mesaj deschis către autoritățile române. Acesta a explicat faptul că pentru el este o mare bucurie că a început şcoala, iar fiul său de poate juca din nou alături de ceilalţi colegi.

Pe lângă aceast aspect însă, prezentatorul tv s-a arătat extrem de revoltat de modul în care școala online a fost gestionată. În opinia sa aceasta a fost un real eșec care ne va costa enorm.

Dan Negru a vorbit și despre sutele de mii de copii care nu au acces la internet, deși România se laudă cu cea mai mare viteză.

„E mai important pentru mine că fiu-meu, Bogdan, se poate juca de azi în curtea școlii decât că Djokovic poate juca la Australian Open. A început școala și pentru ăia mici… Școala online a fost un eșec care o să ne coste când ăștia mici vor crește mari. Nimeni nu-și asuma eșecul școlii online!

237 mii de copii nu au avut acces la internet. Ne lăudam cu cea mai mare viteza a netului dar un sfert de milion de copii n-au avut acces la el. „Învățătorul e o lumânare care arde luminând-i pe alții” zicea Arghezi… Păi, să fie lumină în şcoli…”, a spus Dan Negru.

Cum a fost afectat Dan Negru de pandemie

Amintim faptul că în ultima vreme Dan Negru a avut mai multe postări referitoare la modul în care autoritățile au gestionat criza sanitară și financiară. Totodată, într-un interviu acordat în urmă cu ceva timp  pentru ciao.ro, prezentatorul tv vorbea și despre modul în care pandemia i-a influențat viața

Acesta preciza atunci că este un mare fan al locurilor exotice, iar din cauza restricțiilor a ajuns să se uite doar la emisiuni televizate din acele zone.

Totodată, Dan Negru mai spunea atunci că a efectuat o vizită în China chiar cu puțin timp înainte ca pandemia de COVID-19 să debuteze.

„Sunt fanul locurilor exotice și mă uit la show-urile TV românești filmate în țări exotice. Îmi pare rău că televizunile aleg doar show-uri de umilință. Produsele de tip Pekin Expres sau Temptation Island sunt numite în industria TV «humiliting show» (show-uri de umilință) pentru că-i pun pe concurenți în situații stânjenitoare, umilitoare. Dar piața TV e plină și de formate cool și curate, filmate în locuri exotice.

Îmi plac locurile alea și sunt sigur că o să vină și vremea acestor formate TV. La fel e și China sau orice altă țară. Găsești exoticul curat și exoticul murdar. Am fost în China cu puțin timp înainte să explodeze nebunia virusului. Și am mâncat șerpi și gândaci din celebrele «piețe umede», de unde se spune că ar fi izbucnit virusul. Dar, uite, supraviețuiesc’, a declarat Dan Negru pentru Ciao.