Gabriela Firea: Cu minimum 30% s-au scumpit toate apartamentele în Bucureşti

Gabriela Firea îi reproșează primarului general Nicușor Dan că „s-a ascuns la Tribunal”, susținând că în cei patru ani de mandat acesta nu a reușit să probeze că vreo autorizație de construire sau vreun certificat de urbanism emis în mandatul anterior ar fi fost ilegal.

„Tinerii la început de drum care au dorit să îşi achiziţioneze un apartament, o garsonieră în Bucureşti au întâmpinat reale dificultăţi. De ce? Pentru că primarul vrea să se substituie Justiţiei. Primarul a rupt programul electoral, oferta din campanie şi a stat în Tribunal. Vi se pare normal ca un primar să se mute la Tribunal? Să stea în procese, să dea pe toată lumea în judecată? Dacă sunt erori, dacă sunt încălcări ale legilor, Justiţia să îşi spună cuvântul, dar, după patru ani de zile, vedem care sunt rezultatele.

Praf în ochi şi scuze faţă de cetăţeni, că nu face nimic pentru că nu ştiu ce întâmplări groaznice sunt la Capitală şi vrea să facă curăţenie. Păi de asta l-au ales oamenii? (…) Cu minimum 30% s-au scumpit toate apartamentele în Bucureşti, plus că nu s-au mai găsit. Rechini imobiliari? Să îi scoată Justiţia la suprafaţă. Nu e treaba primarului. În patru ani de zile nu a putut dovedi că vreo autorizaţie de construire sau vreun certificat de urbanism din mandatul meu a fost ilegal. (…) Au fost gogoşi de campanie, minciuni de campanie”, a susţinut ea, în cadrul conferinţei de alegeri a Organizaţiei PSD Bucureşti.

gabriela firea
Gabriela Firea/SURSA FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

Bucureștiul, oraș neprietenos cu seniorii

Firea a subliniat că, în ultimii patru ani, Bucureștiul nu a fost „un oraș prietenos cu seniorii”, cu tinerii sau cu copiii și că proiectele dedicate acestor categorii de vârstă din mandatele anterioare au fost abandonate.

„Niciodată parcurile din Bucureşti nu au arătat ca în ultimii patru ani. Dar niciodată. Dispreţ faţă de seniori, faţă de părinţi, faţă de copii. Transportul public în comun… Nici măcar o roată nu s-a mai cumpărat în ultimii aproape patru ani”, a spus ea.

Gabriela Firea a adăugat că, în ciuda promisiunilor legate de construcția de grădinițe și afterschool-uri, primarul Capitalei nu a materializat aceste proiecte. Ea l-a criticat pe Nicușor Dan și pentru decizia de a reduce „ilegal” fondurile destinate persoanelor cu dizabilități.

Firea a menționat că se laudă mai nou că a reabilitat o sută de kilometri de rețea de termoficare, dar a adăugat că nu ies la socoteală nici măcar jumătate din această cifră. Ea a indicat că această reabilitare s-a realizat cu fonduri europene câștigate de locuitorii de aici. Social-democrata a mai spus că taie panglici pe toate proiectele finanțate cu fonduri europene, pe care cei din sală le-au muncit. Ea a afirmat că a ținut un oraș în frig și în gunoaie și că a stat prin tribunale, luptându-se cu dușmani imaginați, la fel ca și doamna primar de la Sectorul 1 și domnul primar de la Sectorul 2, creând personaje fantastice cu care să se lupte, în loc să-și facă treaba de gospodari ai orașului.

Conform declarațiilor sale, Gabriela Firea consideră că locuitorii Bucureștiului pot ierta pe cei care nu știu să rezolve o situație sau au comis greșeli, dar cel mai condamnabil lucru este să simți că nu îți pasă și că nu ești alături de ei.

„Acele promisiuni că vine cineva din afara ţării cu soluţii miraculoase, cu panaceu sunt nişte poveşti de campanie electorală pe care le-au folosit, din păcate, cu succes, cei care prin manipulare şi fraudă au câştigat alegerile acum patru ani de zile”, a susţinut ea.