Marcel Ciolacu înțelege supărarea Gabrielei Firea

Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat că şi-ar fi dorit ca Gabriela Firea să fie candidata partidului la Primăria Bucureşti. El a spus că nu întotdeauna faci în politică numai ceea ce simţi.

„Sunt ferm convinşi că sunteţi supăraţi că nu Gabriela Firea e candidatul partidului. E corect să fiţi supăraţi. E corect ca colega şi prietena mea Gabriela Firea să fie supărată pe mine. Câteodată în politică nu faci numai ce simţi sau ce trebuie pentru cei apropiaţi. De obicei când te implici în politică are de suferit familia. E tributul pe care îl plătim fiecare dintre noi”, a afirmat Marcel Ciolacu, marţi la Conferinţa de Alegeri a Organizaţiei PSD Bucureşti.

Liderul PSD a spus că și-ar fi dorit ca Gabriela Firea să fie candidata PSD la Primăria București.

„Atât Gabriela Firea cât şi primarii noştri de sector, aţi fost patru ani în opoziţie. Vi s-a întors spatele. Au reuşit de fapt să vă ţină uniţi şi acest lucru se datorează Gabrielei Firea”, a adăugat Ciolacu.

Despre Cătălin Cîrstoiu, candidatul comun al partidelor de coaliție la Primăria Capitalei, Marcel Ciolacu este ferm convins că va reuși să îi facă pe social-democrați să uite de supărări, prin victoria sa la Primăria Capitalei.

„Cred că motivul principal e faptul că Nicuşor Dan nu merită să mai fie primarul general al Capitalei. Nicuşor Dan e un eşec de mandat pentru primar general”, a concluzionat Marcel Ciolacu.

Ciolacu și Firea
SURSA FOTO: Inquam Photos, Ilona Andrei

Gabriela Firea crede în șansa lui Cîrstoiu

Gabriela Firea se pare că s-a consolat cu gândul că nu va candida. Ea îi transmite candidatului PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, că are „misiunea de a-l trimite acasă pe actualul primar general”, Nicușor Dan. Gabriela Firea, care a fost primar general din partea PSD, în mandatul 2016 – 2020,  a scris, pe Facebook, că a văzut cum în ultimii ani s-a ajuns la dezastru în sectorul 1.

„Sectorul 1 a fost cândva Capitala Capitalei. Sunt foarte atașată de acest sector, am locuit multă vreme aici, mi-am crescut băiatul cel mare în Sectorul 1 și am muncit mulți ani tot în aceasta zonă. Am văzut cum s-au transformat cartierele și la ce dezastru am ajuns în ultimii patru ani” a spus Firea într-o postare pe Facebook.

Gabriela Firea este încrezătoare că totul se va schimba, având încredere deplină în echipa politică din Sectorul 1. Ea l-a felicitat pe colegul său, Petre Florin Manole, pentru reconfirmarea în funcția de președinte a organizației PSD Sectorul 1, împreună cu ceilalți colegi din conducerea executivă a organizației, precum prim-vicepreședinți, vicepreședinți și secretar general. Firea a observat transformarea echipei social-democrate din Sectorul 1 și a evidențiat nivelul lor de unitate actual.

Ea a menționat că colegii săi sunt pregătiți pentru o luptă electorală, având proiecte și idei în beneficiul oamenilor. Firea a subliniat că administrația actuală a Primăriei Sectorului 1 a făcut ca șobolanul să devină un simbol, chiar o mascota a celui mai bogat sector al Capitalei, în ultimii patru ani. Cu toate acestea, ea este sigură că locuitorii Bucureștiului nu mai pot fi înșelați.

Gabriela Firea a declarat susținerea pentru George Cristian Tuță, candidatul alianței PSD-PNL la Primăria Sectorului 1, și a promis că vor fi alături de el cu toate forțele. De asemenea, i-a dorit succes lui Cătălin Cîrstoiu, candidatul alianței PSD-PNL la Primăria Capitalei, care are sarcina de a-l înlocui pe primarul general actual. Ea a subliniat nevoia de un alt model administrativ în întregul București.