Înconjurat de păduri amețitoare și de maiestuoșii Munți Carpați, Brașov este un loc care o destinație esențială în timpul călătoriei prin România, scrie site-ul de călătorii travelsewhere.
Opt lucruri pe care ar trebui să le vizitați în Brașov. Și nu este vorba doar de atmosferă, pentru că există diverse lucruri de făcut în Brașov, de la vizitarea obiectivelor turistice până la bucuria de a petrece timpul în aer liber.
Brașovul este un oraș din faimoasele Siebenburgen ale României, la fel ca Sibiul, dezvoltat în Evul Mediu de coloniștii saxoni germani. Această moștenire conferă orașului o atmosferă istorică, fiind cu atât mai atractiv. Iată cele opt locuri de vizitat în Brașov când ajungeți aici, așa cum recomandă Travelsewhere.
Opt lucruri pe care ar trebui să le vizitați în Brașov
1. Piața Sfatului
Un punct sensibil pentru a începe explorarea orașului Brașov este piața principală a orașului vechi, Piața Sfatului. Din punct de vedere istoric, o piață comercială, astăzi este doar o piață înconjurată de clădiri vechi superbe și cu modele intersante în pavajul cu dale. Piața este un punct de întâlnire util, iar multe dintre tururile pietonale ale orașului încep aici.
2. Biserica Neagră
Dacă Brașovul are o atracție turistică importantă, atunci aceasta trebuie să fie Biserica Neagră. Această imensă catedrală gotică își datorează originile coloniștilor germani luterani și, până în prezent, este unul dintre cele mai mari lăcașuri de cult luterane din lume. Numele său provine de la un incident în urma căruia biserica a fost grav avariată de un incendiu. Din fericire pentru turiști, a fost reparată și domină orașul vechi până în ziua de azi.
3. Observați oamenii pe Strada Republicii
Dacă vă place să vă plimbați, atunci o plimbare pe Strada Republicii este recomandată. Această stradă pietonală întinsă străpunge inima orașului vechi și se întinde până la Piața Sfatului. Pe lângă diversele magazine tip boutique, există alei foarte mici care duc spre baruri, cafenele, restaurante și hosteluri. Multe dintre aceste cafenele și restaurante au zone de relaxare în aer liber pe strada principală, fiind un loc perfec pentru o pauză și observarea oamenilor.
4. Explorați străzile laterale
Ca în orice oraș vechi, descoperiți adevăratul farmec al locului abătându-vă de la zonele principale și explorând străzile laterale. Ieșiți de pe Strada Republicii în orice moment și veți găsi multe clădiri pitorești. Strada Sforii, numită așa datorită faptului că este foarte îngustă, este cea mai îngustă stradă din Europa.

5. Cetatea Brașovului
Deși orașul modern este mare, părțile mai vechi ale orașului se află între mai șiruri de dealuri. În epoca medievală, aceasta însemna fortificație, dar azi înseamnă admiraea Cetății Brașovului.
Cetatea în sine are câteva fortificații puternice.
6. Turnul Alb, Turnul Negru
Apropo de fortificații; presărate în jurul perimetrului vechiului oraș încă se pot găsi câteva turnuri vechi, din vremuri apuse când astfel de lucruri erau necesare. În Parcul Belvedere, la nord-vest de orașul vechi, se găsesc Turnul Alb și Turnul Negru, adică Turnul Alb și Turnul Negru.
Înconjurate de o pădure surprinzător de densă, având în vedere cât de aproape sunt de oraș, ambele turnuri sunt în stare bună, cu vederi panoramice asupra acoperișurilor Brașovului. Rețineți că, deși Turnul Alb este într-adevăr alb, Turnul Negru nu este negru.
7. Bastionul Graft
Chiar la vale de Turnul Alb se află Bastionul Graft, o mică clădire fortificată atașată zidurilor orașului. Numele său provine de la micul canal Graft, care trece pe sub el și de-a lungul exteriorului zidurilor. De fapt, odinioară era legat de Turnul Alb printr-un pod lung și abrupt. În interiorul bastionului se află un muzeu.
8. Șcheii Brașovului
Situat dincolo de vechile ziduri ale orașului și într-o vale la începutul munților, Șcheii Brașovului adăpostea etnici români și bulgari cărora sașii le interziceau să locuiască în interiorul fortificațiilor.
Vizitând Șcheii, vei simți imediat că ai lăsat Brașovul în urmă și te afli într-un mic sat de munte. Străzile sunt puțin mai înguste și mai șerpuitoare; casele sunt mai mici și mai rustice; iar ritmul tuturor lucrurilor pare puțin mai lent. Plimbati-va pe Strada Prundului, catre Piața Unirii. Aici puteti vizita Biserica Ortodoxă Sf. Nicolae și prima școală româneascaă aflată lângă biserică.