Crin Antonescu, despre Cătălin Cărstoiu

Crin Antonescu a exprimat întreaga sa susținere pentru Cătălin Cîrstoiu, candidatul comun PSD-PNL la Primăria Capitalei. Fostul lider PNL l-a cunoscut pe Cîrstoiu ca medic, în urma unei experiențe de acum câțiva ani.

Într-o apariție televizată, Antonescu a subliniat profesionalismul și dedicarea lui Cîrstoiu. Politicianul a subliniat că această candidatură reprezintă o oportunitate pentru București.

„Eu nu sunt angajat în nicio campanie electorală. Este o susținere în nume strict personal. Este vorba de un raport cu un om pe care îl cunosc. (…)

Ne-am întâlnit, fără să ne cunoaștem dinainte, exact în cea mai fierbinte perioadă din 2012. Am fost impresionat atunci de modul în care, din punct de vedere medical, uman, Cătălin Cîrstoiu s-a comportat cu mine”, a declarat el.

Potrivit lui Crin Antonescu, Cătălin Cîrstoiu are un fel de pasiune și de energie care le lipsește celorlalți decidenți politici.

”Eu îl susțin cu toată convingerea în demersul în care s-a implicat. Vorbim despre un om care este cu adevărat calificat, un om despre care am văzut cum și cât își respectă profesia, dar nu de asta îi acord încrederea mea.

Ce mă impresionează pe mine la Cîrstoiu este un fel de pasiune, de energie, ce lipsește la decidenții politici de ieri, de azi și de mâine. (…) El are energia să spună că poate face ceva. Pasiunea, priceperea, optimismul său mă fac să îl cred”, a spus acesta.

Cătălin Cîrstoiu i-a mulțumit lui Antonescu pentru încredere

Ulterior, Cătălin Cîrstoiu i-a mulțumit lui Crin Antonescu pentru susținere.

„Îi mulțumesc lui Crin Antonescu pentru susținere! Îl consider unul dintre cei mai echilibrați și mai valoroși lideri politici din istoria recentă a României.

Încrederea lui mă onorează, la fel cum încrederea bucureștenilor mă obligă să lupt pentru a reda Capitalei șansa de a se dezvolta cu adevărat!

Pe 9 iunie, Bucureștiul se face bine!”, a scris el pe Facebook.

Antonescu, neinteresat de ceilalți candidați la Primăria Capitalei

Fostul lider PNL a vorbit, de asemenea, și despre ceilalți candidați la Primăria Capitalei.

”Nu am nimic personal cu Nicușor Dan, dar nu doresc să merg mai departe cu acest primar general. Nu e vorba aici de apă caldă, că eu am avut, nu de la el, dar am avut. Varianta Piedone, are șansa sa, electoratul său, tot respectul, dar iarăși nu mă interesează”, a afirmat politicianul.

Crin Antonescu a adăugat:

”Și mai este cel de anvergura și energia lui Cătălin Cîrstoiu. Nu am nicio ezitare să îl susțin El chiar reprezintă o șansă la Primăria Bucureștiului și mă aștept să primească susținerea pe care și-au asumat-o. Are toate motivele să dea o șansă Bucureștiului și bucureștenilor. Nu are niciun sens să faci de fațadă un astfel de demers politic”.

Marcel Ciolacu are încredere în Cătălin Cîrstoiu

Și premierul Marcel Ciolacu a exprimat încredere față de candidatul comun PSD-PNL la PMB. Luni, acesta a spus că avantajul lui constă în faptul că nu a avut niciodată implicații politice anterioare.

Conform declarațiilor premierului, PSD și PNL au dorit să propună un candidat independent. Potrivit lui Ciolacu, Cătălin Cîrstoiu a fost un manager competent la Spitalul Universitar. Deși lipsește experiența politică, Ciolacu consideră că acest aspect poate fi compensat. Unul dintre punctele forte ale candidatului alianței pentru Primăria Capitalei este abilitatea sa de a atrage fonduri europene.

Premierul este încrezător că acesta va câștiga alegerile datorită capacității sale de a prezenta un program administrativ și de a forma o echipă solidă. De asemenea, Ciolacu crede că principalul avantaj al candidatului constă în lipsa sa de experiență politică.

Potrivit lui Sorin Grindeanu, Cristian Popescu Piedone este un primar foarte competent al Sectorului 5 și nu îl poate vedea în altă funcție decât aceea. În cadrul unei apariții la emisiunea Jurnalul de Seară de la Digi24, ministrul PSD al Transporturilor a subliniat că este convins că Primăria Capitalei va fi câștigată de candidatul PSD-PNL, Cătălin Cîrstoiu, deoarece ceilalți candidați sunt considerați doar „aventuri”. Mai multe puteți citi aici.