Gabriela Firea crede în șansa lui Cîrstoiu

Gabriela Firea îi transmite candidatului PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, că are „misiunea de a-l trimite acasă pe actualul primar general”, Nicușor Dan. Gabriela Firea, care a fost primar general din partea PSD, în mandatul 2016 – 2020, scrie, sâmbătă, pe Facebook, că a văzut cum în ultimii ani s-a ajuns la dezastru în sectorul 1.

„Sectorul 1 a fost cândva Capitala Capitalei. Sunt foarte atașată de acest sector, am locuit multă vreme aici, mi-am crescut băiatul cel mare în Sectorul 1 și am muncit mulți ani tot în aceasta zonă. Am văzut cum s-au transformat cartierele și la ce dezastru am ajuns în ultimii patru ani” a spus Firea într-o postare pe Facebook.


Gabriela Firea este încrezătoare că totul se va schimba, având încredere deplină în echipa politică din Sectorul 1. Ea l-a felicitat pe colegul său, Petre Florin Manole, pentru reconfirmarea în funcția de președinte a organizației PSD Sectorul 1, împreună cu ceilalți colegi din conducerea executivă a organizației, precum prim-vicepreședinți, vicepreședinți și secretar general. Firea a observat transformarea echipei social-democrate din Sectorul 1 și a evidențiat nivelul lor de unitate actual.

Ea a menționat că colegii săi sunt pregătiți pentru o luptă electorală, având proiecte și idei în beneficiul oamenilor. Firea a subliniat că administrația actuală a Primăriei Sectorului 1 a făcut ca șobolanul să devină un simbol, chiar o mascota a celui mai bogat sector al Capitalei, în ultimii patru ani. Cu toate acestea, ea este sigură că locuitorii Bucureștiului nu mai pot fi înșelați.

Gabriela Firea a declarat susținerea pentru George Cristian Tuță, candidatul alianței PSD-PNL la Primăria Sectorului 1, și a promis că vor fi alături de el cu toate forțele. De asemenea, i-a dorit succes lui Cătălin Cîrstoiu, candidatul alianței PSD-PNL la Primăria Capitalei, care are sarcina de a-l înlocui pe primarul general actual. Ea a subliniat nevoia de un alt model administrativ în întregul București.

Gabriela Firea spune că s-a pregătit trei ani şi jumătate

Gabriela Firea a oferit mai multe explicații despre situația în care se află în momentul de față, din punct de vedere politic. Preşedintele PSD Bucureşti spune că trece printr-o „restartare”, după ce nu a fost desemnată candidat la Primăria Capitalei.

Preşedintele PSD Bucureşti a explicat că s-a pregătit trei ani şi jumătate pentru candidatura la Primăria Capitalei. Totuși, decizia din coaliție a fost alta.

În acest context, Firea spune că a ales să rămână în PSD și să-și continue munca, după ce s-a sfătuit cu cei apropiați.

„O restartare. E adevărat, m-am pregătit trei ani şi jumătate pentru candidatura la Primăria Capitalei. Politic s-a luat o altă decizie în coaliţie, pe care, după ce m-am sfătuit cu colegii mei de la Bucureşti, social-democraţi, cu familia bineînţeles, cu prietenii apropiaţi, am luat hotărârea să rămân în politică, să rămân aici, în PSD şi să-mi continuu munca. (…) Îmi place să fiu un partener de drum lung şi în viaţa privată şi în cea profesională”, a declarat Gabriela Firea la Antena 3.