Gabriela Firea: Mi-am dat seama că ar fi corect pentru mine, ca persoană, să mă retrag

Senatoarea Gabriela Firea a fost realeasă cu unanimitate de voturi, marţi seară, în funcţia de preşedinte al PSD Bucureşti. 591 de delegaţi prezenţi la reuniunea de partid, dintr-un număr de 631 de delegaţi social-democraţi convocaţi au votat pentru fostul primar al Capitalei. Firea nu a uitat momentele prin care a trecut cu puțin timp în urmă când a fost scoasă din cursa pentru câștigarea fotoliului de primar general.

„Mi-am pansat rănile, cicatricile le-am ascuns sub ia noastră tradiţională pe care o iubesc foarte mult. M-am uitat în ochii dumneavoastră şi mi-am dat seama că ar fi corect pentru mine, ca persoană, să mă retrag într-un moment de cumpănă şi acolo unde simţeam că nu mai găsesc locul, dar nu era corect pentru mine, ca om politic, şi pentru dumneavoastră şi pentru toţi acei bucureşteni care şi-au pus speranţa în noi şi care aşteaptă să fim şi noi parte a schimbării în bine a vieţii lor, indiferent de unde luptăm, că suntem în Consiliul Local, că suntem în Consiliul General, la primăriile de sector, la Primăria Capitalei, în Parlamentul naţional sau în Parlamentul European. (…) Şi astăzi, mai mult ca oricând, mă bucur că am luat o decizie corectă, o decizie bună, uitându-mă la dumneavoastră şi mulţumindu-vă încă o dată. Şi promit să nu mă mai bată gândul niciodată”, a declarat Gabriela Firea.

Ea a promis că alături de colegii de organizaţie va munci şi mai mult şi va fi şi mai implicată şi mai determinată. Firea a declarat că, în cazul în care va face vreodată o greșeală, își va cere rapid scuze pentru a evita orice sentiment de supărare. A subliniat că a greși este o trăsătură umană și este un lucru natural. Senatoarea a exprimat speranța că, în anul următor, atunci când se vor întâlni din nou, Bucureștiul va arăta diferit, astfel încât să fie o sursă de mândrie pentru toți locuitorii săi.

Gabriela Firea
Gabriela Firea/SURSA FOTO: Inquam Photos / Saul Pop

În cadrul conferinţei de alegeri a social-democraţilor bucureşteni, Alexandru Hazem Kansou a fost reconfirmat în funcţia de secretar executiv al PSD Bucureşti.

Ciolacu are încredere în Cătălin Cîrstoiu

Prim-ministrul României este sigur că medicul Cătălin Cîrstoiu va fi primarul general al Municipiului București.

În cadrul unei declarații la Conferința de Alegeri a Organizației PSD București, Marcel Ciolacu spune că medicul va reuși să-i convingă pe colegi să-l voteze. Premierul a spus că nu înțelege la ce se referea opoziția prin incompatibilitate.

De altfel, el a avut și un mesaj pentru Cătălin Drulă, președintele USR. Șeful social-democraților spune că nu toți medicii primesc șpagă.

În plus, el a adăugat că oamenii mici fac atacuri care nu au niciun fel de bază.

Acesta a mai spus că majoritatea medicilor sunt căsătoriți la facultate, cu colegii de grupă din cauză că nu au timp de socializare.Cătălin Cîrstoiu a afirmat luni că nu se află în situație de incompatibilitate sau de conflict de interese.

El a precizat că înțelege din documentele pe care le-a primit că Agenția Națională de Integritate a fost sesizată cu privire la acest aspect.

Medicul a reamintit că și-a exprimat punctul de vedere cu privire la un raport emis de Corpul de Control al Guvernului la momentul respectiv. Acesta a adăugat că raportul a fost anulat de către Corpul de Control. Fusese invocată, de fapt, o bază legală care nu era valabilă.