Stare de alertă maximă la Casa Regală a Marii Britanii. Regina Elisabeta a II-a pare să treacă printr-o perioadă stesantă din viața sa. În vârstă de 95 de ani, şi-a petrecut noaptea de miercuri spre joi în spital pentru „investigaţii preliminare”. Acest lucru s-a petrecut după ce medicii săi i-au indicat să se odihnească, a anunţat joi Palatul Buckingham, susține Reuters.

„Regina a mers la spital miercuri după-amiază pentru investigaţii preliminare şi s-a întors la Castelul Windsor joi la orele prânzului şi are moralul ridicat”, a scris Palatul într-un scurt comunicat.

Această măsură a fost luată după ce medicii i-au cerut Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii să-și anuleze întâlnirile diplomatice din perioada următoare din cauza problemelor de sănătate. Ceea ce monarhul a și făcut. Medicii Familiei Regale au sfătuit-o să își anuleze toate planurile de călătorie pentru a evita posibilele complicații.

Regina Elisabeta a II-a și anulat întâlnirile

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii urma să plece în Irlanda de Nord cu avionul pentru a discuta despre schimbările climatice în cadrul unei conferințe programată miercuri. În ciuda faptului că Elisabeta era decisă să ia parte la importanta conferință ce viza mediul înconjurător, zborul a fost anulat. Regina Marii Britanii a fost convinsă de medicii săi să nu plece nicăieri, mai ales că starea ei de sănătate nu îi permite deplasarea până în Irlanda de Nord. Doctorul i-a explicat că cea mai bună soluție pentru starea ei actuală este să rămână acsă, unde va putea fi îngrijită și supravegheată. În momentul de față, Regina Elisabeta a II-a se află la în Anglia și urmează sfaturile medicale impuse de doctor după ce s-a lăsat „greu convinsă să accepte sfatul medicilor de a se odihni în următoarele zile.”.

Ajunsă la onorabila vârstă de 95 de ani, Regina Elisabeta a II-a va petrece o perioadă de odihnă și repaus la castelul Windsor.