Regina Marii Britanii este nevoită să își anuleze întâlnirile diplomatice din perioada următoare din cauza problemelor de sănătate. Aceasta a fost sfătuită de medicii Familiei Regale să nu se deplaseze prea departe de casă în plină pandemie.

Călătoria sa către Irlanda de Nord a fost anulată

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii urma să plece în Irlanda de Nord cu avionul pentru a discuta despre schimbările climatice în cadrul unei conferințe programată miercuri. Cu toate că monarhul Marii Britanii era hotărât să participle la importanta conferință ce viza mediul înconjurător, zborul a fost anulat. Aceasta a avut o discuție cu medicii familiei regale, în urma căreia i s-a explicat că starea ei de sănătate nu îi permite deplasarea până în Irlanda de Nord.

Astfel, doctorul a reușit să o convingă că cea mai bună soluție pentru starea ei actuală este să rămână acsă, unde va putea fi îngrijită și supravegheată. În momentul de față, Regina Elisabeta a II-a se află la în Anglia și urmează sfaturile medicale impuse de doctor după ce s-a lăsat „greu convinsă să accepte sfatul medicilor de a se odihni în următoarele zile.”, potrivit BBC.

Ajunsă la onorabila vârstă de 95 de ani, Regina Elisabeta a II-a va petrece o perioadă de odihnă și repaus la castelul Windsor.

Trebuie menționat faptul că, în luna ianuarie, biroul de presă de la Palatul Buckingham a confirmat că atât suverana, cât şi soţul ei, prinţul Philip, au primit primele doze ale vaccinului anti-COVID-19. Regina s-a vaccinat și cu cea de a doua doză de vaccin anti-covid și nu a întâmpinat complicații ulterior, tot ea a susținut că regina britanică susținea că vaccinul a fost făcut rapid și nu a durut deloc. Totodată, sursa citată a mai precizat că nu va mai face anunţuri suplimentare despre momentul în care cuplul regal britanic urma să fie vaccinat cu dozele de rapel.

Regina Elisabeta a II-a, preocupată de tema schimbărilor climatice

Regina Marii Britanii fusese invitată la o conferință în Irlanda de Nord, la Glasgow. Tema principală era reprezentată de schimbările climatice, subiect ce o interesa pe majestatea sa. Zborul era programat pentru ziua de miercuri și avea să stea două zile în Irlanda de Nord.

Regina Elisabeta a II-a nu a fost ușor de convins de către medici cu privire la complicații ce puteau apărea dacă zbura spre Irlanda de Nord în plină criză pandemică. Cu toate acestea, moharhul britanic are „moralul ridicat”, dar este, în același timp, „dezamăgită” că nu poate pleca în Irlanda de Nord, au declarat pentru BBC surse ale casei regale britanice.