Potrivit minutei Curții de Apel Craiova, dosarul cazului Caracal va putea fi judecat după ce constestațiile formulate atât de către inculpatul Gheorghe Dincă, cât și de către familiile celor două fete dispărute au fost respinse.

Așadar, potrivit magistraților Curții de Apel Craiova, contestațiile formulate de inculpatul Gheorghe Dincă, cât și cele formulate de partea civilă Tudorița și Ion Măceșanu, părinții Alexandrei, respectiv Monica Melencu și Stelian Iordache, mama și bunicul Luizei Melencu sunt nefondate, astfel că dosarul poate fi judecat.

„Respinge contestaţiile formulate de contestatorul inculpat Dinca Gheorghe şi  de către contestatoarele părţi civile, Măceşanu Tudorita, Măceşanu Ion, Melencu Monica şi Iordache Stelian împotriva încheierii nr. 21 din 03.06.2020 pronunţată de Tribunalul Olt în dosarul 54/104/2020/a1 ca nefondate.”, se arată în minuta Curții de Apel Craiova.

Mai mult decât atât, fiecare contestatar va trebui să plătească suma de 80 de lei pentru cheltuieli judiciare.

”Obligă fiecare contestator la plata unei sume de 80 lei cu titlul de cheltuieli judiciare în favoarea statului. Definitivă”, se menţionează în minuta instanţei.

Alexandru Cumpănașu a reacționat imediat la aflarea veștii

Unchiul Alexandrei Măceșanu, Alexandru Cumpănașu, a reacționat imediat pe pagina sa de Facebook la aflarea veștii că dosarul nu se va întoarce la procurori și că cei care au formulat contestațiile sunt obligați să plătească pentru cheltuielile judiciare.

„ASTĂZI ‼DECIZIE PT UMILIRE TOTALĂ!‼ Dupa toate cele aflate în ultimele luni de zile, inclusiv ieri, Curtea de Apel Craiova a executat ORDINUL‼Dosarul NU se intoarce la parchet, ne respinge toate solicitările și ne OBLIGA la plata de 80 ron‼Ultima parte este mai mult asa pt a ne UMILI….Să ni se arate că nu contează ADEVĂRUL ci ceea ce vrea SISTEMUL‼! Această decizie a instanței este o RUȘINE‼

NU cunosc precedent în care atât VICTIMELE cât și AGRESORUL sa ceară retrimiterea dosarului pt readministrarea probelor și să fie REFUZATĂ în camera preliminară…‼DREPTATEA A MURIT ÎN ROMÂNIA și nu mai contează ce credem sau ce probăm noi‼Pregătiți-vă de SCLAVAGISM!!!”, a scris unchiul Alexandrei Măceșanu, Alexandru Cumpănașu, pe pagina sa de Facebook.

Contestatarii doreau ca dosarul să se întoarcă la procurori pentru refacerea probatoriului, considerându-se, de ambele părți, că nu există suficiente probe pentru a susține acuzațiile formulate, notează impact.ro.