S-a împlinit un an de la dispariţia Luizei Melencu, iar familia acesteia este încă departe de a afla tot adevărul şi de a vedea procesul lui Gheorghe Dincă încheiat. Din cauza stării de urgenţă, procesul bate pasul pe loc, iar dosarul Caracal nu a fost încă analizat în camera preliminară. Un nou termen pentru proces ar putea fi stabilit pentru luna mai.

“Se doreşte ca acest dosar să fie îngropat”

Monica Melencu îi acuză pe anchetatori şi toate instituţiile angrenate în acest dosar, până la preşedintele României, că încearcă să îngroape dosarul fiicei sale.

“Aceasta este ora. La ora 11 şi jumătate am auzit-o. Se face un an de când nu am niciun răspuns concret. Ce s-a întâmplat în data de 14 aprilie? Personal trag o singură concluzie: se doreşte ca acest dosar să fie îngropat. Aşa vor anchetatorii, toate institiţiile angrenate. Mulţumesc preşedintelui, ministrului de Interne, şefului DIICOT pentru modul în care ajută familia greu încercată.

Sper că înţelegeţi ura şi toate relele care s-au abătut asupra familiei mele şi complicitatea celor enumeraţi mai devreme. Nu vreau decât atât. Măcar în ultimul moment să aflăm adevărul. Noi nu ştim în realitate ce s-a întâmplat cu copilul meu”, a declarat, îndurerată, Monica Melencu, mama Luizei.

“E o durere foarte mare să nu ştii absolut nimic, un răspuns concret”

Femeia crede din tot sufletul că fiica sa este în continuare în viaţă şi va lupta, împreună cu avocata sa, să găsească dovada că Luiza nu a fost omorâtă de Gheorghe Dincă.

“Împreună cu doamna avocat Carmen Obârşan fac tot posibilul să găsesc totuşi o dovadă, să putem dovedi că nu este adevărat (că a ucis-o – n.red.). Voi lupta indiferent de situaţie. E o durere foarte mare să nu ştii absolut nimic, un răspuns concret ca să pot să cred că au fost arse în acel butoi. A fost o aberaţie. Se ştie unde sunt fetele, s-a ştiut, dar nu s-a vrut”, a mai declarat mama Luizei la România TV.