Criminalul din Caracal și-a schimbat complet poziția, susținând că cineva l-a obligat să declare că le-a ucis pe fete și în consecință neagă toate probele din rechizitoriu.

Astfel, Gheorghe Dincă a declarat că a fost forţat să declare că le-a ucis pe cele două fete, motiv pentru care cere retrimiterea dosarului la Parchet deoarece nu ar fi avut o apărare legală.

Vicii de procedură

”A invocat lipsa apărării efective, faptul că nu a avut o apărare legală, acele vicii de procedură. A spus că toate actele de urmărire penală sunt nule şi vrea retrimiterea dosarului la Parchet pe motiv că a fost forţat să recunoască anumite fapte care nu sunt adevărate.

El va explica în detaliu şi va face memorii în faţa judecătorilor”, a declarat avocatul Tonel Pop, care reprezintă familia Luizei Melencu, conform romaniatv.net.

Apărătorul spune că e posibil ca Dincă să invoce vicii de procedură.

”O cacealma orchestrată de organele statului”

”Acele plecări ale avocatului, lipsa avocatului, le va invoca Dincă acum cu subiect şi predicat şi va reuşi să scape de acuzaţii”, a explicat Tonel Pop.

De asemenea, Tonel Pop susţine că urmările penale din dosarul Caracal sunt ”lovite de nulitate absolută” şi că Gheorghe Dincă va afirma că ancheta în dosarul crimelor este ”o cacealma orchestrată de anumite organe ale statului”.

Gheorghe Dincă şi Ştefan Risipiţeanu rămân în arest preventiv, după ce la termenul de vineri magistraţii de la Tribunalul Olt au constatat legalitatea măsurii arestării preventive şi au menţinut-o pentru ambii inculpaţi pe 20 martie, precizează sursa citată.