ANM anunță că în cursul serii de vineri, cerul va fi variabil, cu înnorări în est, sud-est și la munte, unde doar izolat, îndeosebi în primele ore ale intervalului, se vor semnala ploi slabe de scurtă durată. Vântul va sufla slab și moderat. În ceea ce privește temperaturile minime, acestea  vor fi cuprinse între 5 și 16 grade.

Și în Capitală vremea se menține rece, cu temperaturi minime de 12 grade.

Sâmbătă, vremea va deveni mult mai instabilă, iar regimul termic va fi caracterizat de valori în jurul celor normale datei. Temporar înnorările vor fi accentuate și îndeosebi după-amiaza și seara vor fi perioade cu averse și descărcări electrice local în nord și pe arii restrânse în rest.

În cursul nopții de sâmbătă, ploile și descărcările electrice se vor semnala pe arii relativ extinse în jumătatea nordică a țării și pe suprafețe mici în restul teritoriului, cu o probabilitate mai mare de apariție în sud-est.

Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, izolat se vor înregistra cantități de apă mai însemnate și vor fi condiții de grindină. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări de scurtă durată în timpul ploilor. În ceea ce privește temperaturile maxime, acestea se vor încadra între 20 și 28 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 7 şi 16 grade.

În Capitală vremea va continua să fie închisă, iar temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 25 de grade, iar cea minimă va fi de 11…13 grade.

Cum va fi vremea duminică. Prognoza meteo ANM

Duminică vremea va continua să fie instabilă, iar temperaturile se vor situa în marea lor majoritate în jurul celor normale datei. Cerul va avea înnorări, temporar accentuate pe parcursul zilei și la începutul nopții, când vor fi perioade cu averse și descărcări electrice. Astfel de fenomene se vor semnala la deal și la munte, local în centru, est și sud-est și pe arii mai restrânse în restul teritoriului.

Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, pe spații mici se vor înregistra cantități de apă însemnate. Vor fi condiții de grindină. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în prima parte a intervalului la munte, îndeosebi în zona înaltă și la viteze mai mici și în nord-est, dar de scurtă durată și asociate ploilor.

În ceea ce privește temperaturile maxime, acestea se vor încadra între 19 și 27 de grade, cu cele mai ridicate valori în sud-vestul teritoriului, iar cele minime între 5 și 15 grade. Totodată, izolat vor fi condiții de ceață.

Și în București va fi în general instabilă. Vântul va sufla slab și moderat cu intensificări de scurtă durată în timpul ploilor, iar temperatura maximă va fi de 23…24 de grade, iar cea minimă de 11…13 grade. Spre sfârșitul intervalului vor fi condiții de ceață.

Cum va fi vremea săptămâna viitore

Luni, vremea își revine. Cerul va fi variabil, însă mai ales în a doua parte a zilei, instabilitatea atmosferică se va manifesta prin înnorări temporar accentuate, averse și descărcări electrice, local în zona de munte și pe arii mai restrânse în rest, cu precădere în sudul, centrul și estul țării. Vor fi condiții de grindină, iar izolat îndeosebi la munte și în dealurile subcarpatice din sud, cantitățile de apă vor fi însemnate.

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări de scurtă durată asociate averselor. Temperaturile maxime se vor situa între 21 și 28 de grade, iar cele minime între 8 și 17 grade, ușor mai scăzute în depresiunile Carpaților Orientali. Dimineața și noaptea, în zonele joase, pe arii restrânse se va semnala ceață.

În București, cerul va fi variabil, cu unele înnorări în a doua parte a zilei, când vor fi posibile ploi de scurtă durată și descărcări electrice. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 25…27 de grade, iar cea minimă de 12…15 grade. Dimineața vor fi condiții de ceață.

Marți vremea începe să fie din nou haotică. În regiunile estice, centrale și sudice, precum și în zonele de munte, gradul de instabilitate atmosferică va fi în creștere și se manifesta mai ales după-amiaza și seara prin înnorări temporar accentuate, averse locale, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Ploile vor avea și caracter torențial, iar izolat vor fi condiții de grindină. În restul țării, astfel de fenomene vor fi posibile doar pe arii restrânse.

Temperaturile pe de altă parte, se vor situa în continuare în jurul mediilor multianuale specifice pentru prima decadă a lunii iunie, astfel că temperaturile maxime se vor situa între 21 și 28 de grade, iar cele minime între 7 și 17 grade. Dimineața și noaptea, în zonele joase, vor mai fi condiții de ceață, potrivit ANM.

Începând cu ziua de marți și până la finalul săptămânii viitoare, vremea se va apropia de normalitate, iar temperaturile se vor situa în jurul mediilor multianuale, însă mai ales în sudul, centrul și estul țării, precum și la munte vor fi intervale cu fenomene asociate instabilității atmosferice, mai frecvente în cursul după-amiezilor.