Administrația Națională de Meteorologie vine cu vești proaste. Meteorologii au emis o prognoză meteo specială pentru Capitală. Potrivit sursei citate, de marți de la ora 16:00, până miercuri, 2 iunie 2021, la ora 10:00, se anunță vreme mai rece decât ar fi fost normal în această perioadă. În ceea ce privește temperatură maximă, aceasta va fi de doar 15 grade în București, la început de iunie.

Totodată, ANM a anunțat și ploi în următoarele două zile, dar și temperaturi minime de 9 grade.

”Vremea va fi rece pentru această perioadă. În cursul zilei de marți 1 iunie (în intervalul orar 8 – 16) a plouat continuu, iar cantitățile înregistrate la stațiile meteo au fost cuprinse între 10 și 20 l/mp. Până în dimineața zilei de miercuri (02 iunie) temporar va continua să plouă, astfel pe tot intervalul atenționat se vor totaliza cantități de apă de 30…35 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 15 grade, iar cea minimă va fi de 9…10 grade”, anunță meteorologii.

ANM a emis Cod galben și portocaliu

Pe lângă prognoza meteo specială pentru Capitală, mai sunt în vigoare și două alerte meteo de Cod Galben și Cod Portocaliu, conform hărții ANM.

Potrivit meteorologilor codul galben este valabil de pe 1 iunie, ora 10:00 până pe 02 iunie, ora 10:00. În acest interval, zonele vizate se vor confrunta cu ploi însemnate cantitativ și instabilitate atmosferică temporar accentuată.

Sunt vizate mai multe zone din Oltenia, Dobrogea, Muntenia, Transilvania, sudul Banatului, dar și jumătatea de sud a Moldovei.

”În intervalul menționat, în Dobrogea, în estul și nord-estul Munteniei și în jumătatea de sud a Moldovei va ploua însemnat cantitativ. În Oltenia, vestul Munteniei, cea mai mare parte a Transilvaniei, sudul Banatului, precum și în zonele de munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, vijelii și, izolat, grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20…35 l/mp și izolat peste 40 l/mp.” anunță ANM.

De cealaltă parte, Codul portocaliu a fost anunțat în intervalul 1 iunie, ora 10:00 – 2 iunie, ora 10:00. Potrivit ANM în județele Brașov, Argeș, Constanța, Tulcea, dar și Sibiu vor fi ploi abundente

”În județele Tulcea, Constanța și în zona de munte a județelor Brașov, Sibiu, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița și Prahova va ploua abundent și se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 40…50 l/mp și izolat peste 70 l/mp. În zona litorală și în bazinul vestic al Mării Negre temporar vântul va prezenta intensificări cu viteze de 55…70 km/h.” anunță ANM.