China și războiul informațional. Xi Jinping spune că va zdrobi orice tentativă a Taiwanului de a-și dobândi oficial independența

Așadar, Xi Jinping a spus că țara sa va „zdrobi” orice tentativă a Taiwanului de a-și dobândi oficial independența. În urma avertismentului respectiv, 28 de avioane militare chineze au intrat în Zona de Identificare a apărării din Taiwan, conform informațiilor transmise de cnn.com

Ministrul de externe de la Taipei, John Wu, a spus într-un interviu pentru sursa respectivă că Beijingul poartă deja un război psihologic. „Vor să modeleze conștiința oamenilor după ideea că Taiwanul este un loc foarte periculos și că nu se poate lipsi de China”, a spus ministru.

Toate facilitățile pe care se bazează viața omului modern ar urma să fie oprite instantaneu

Insula Kinmen, situată la 200 de kilometri de Taipei și la 10 kilometri de China continentală a experimentat deja conflictul armat. În anul 1949, în timpul războiului civil chinez, forțele naționaliste refugiate în Taiwan au respins aici ofensiva soldaților comuniști, oprind invadarea insulei principale.

Artileria chineză a continuat să tragă spre Kinmen de-a lungul deceniilor iar istoricii locali spun că jumătate de milion de obuze au căzut în insulă între 1958 și 1978. Mai apoi, războiul informațional, amplificat în ultimii ani prin intermediul rețelelor sociale, este continuu și nu i se întrevede sfârșitul, potrivit informațiilor transmise de sursa menționată.

„Principalul scop al dezinformărilor este să creeze haos și neîncredere. La fel (procedează China) în SUA, în Australia, Canada și Europa”, spune Puma Shen, profesor de criminologie la Universitatea din Taipei.

China respinge acuzațiile Taiwan-ului, spunând că sunt „produse ale imaginației”. Însă războiul informațional are și o parte mai brutală, care trece de mediul rețelelor sociale.

Guvernul taiwanez spune că instituțiile sale înfruntă 20 de milioane de atacuri cibernetice în fiecare lună. Sunt vizate calculatoarele sistemului de apărare, instituțiile financiare, comunicațiile, infrastructura critică.

„În domeniul securității informațiilor, al Treilea Război mondial se va purta pe internet”, spune Allen Own, fondatorul companiei DevCore, care confirmă că, într-o astfel de perspectivă, toate facilitățile pe care se bazează viața omului modern ar urma să fie oprite instantaneu.

Sursă foto: Dreamstime