Cum te ferești de pielea uscată în timpul iernii? Greșeala uriașă pe care o fac majoritatea oamenilor

În timpul iernii, pielea poate deveni mai uscată și mai fragilă din cauza aerului rece și a vântului de iarnă. Cu toate acestea, există câteva metode prin care putem preveni pielea uscată în timpul iernii.

Înainte de a trece la sfaturile despre cum putem preveni pielea uscată, este important de menționat că nu doar pielea de pe mâini este afectată de temperaturile scăzute – tenul și, de fapt, întregul corp, poate avea aceeași problemă.

În plus, este importat de știut că primele semne ale unei pieli uscare sunt schimbarea texturii și crăpăturile, la care se adaugă roșeața, mâncărimea și usturimea. Este important de menționat că simptomele diferă în funcție de severitate dar și în funcție de zona care este afectată.

Acestea fiind spuse, pentru a putea preveni sau scăpa de pielea uscată, este bine să respectați unul, dacă nu chiar toate sfaturile următoare.

Pielea trebuie hidratată imediat după ce a intrat în contact cu apa

Atunci când ne spălăm pe mâini, corp sau față, uleiurile naturale ale corpului sunt îndepărtate de pe piele, motiv pentru care este important să le înlocuim. Pentru a face acest lucru nu ai nevoie decât de o cremă hidratantă pe care să o aplici pe piele imediat după spălare.

Crema cu protecție solară este importantă

Primul lucru la care ne gândim când auzim cremă cu protecție solară este o cremă specială pentru timpul verii, atunci când mergem la plajă. Cu toate acestea, radiațiile UV își pot face simțită prezența și în timpul iernii, acestea afectând umiditatea pielii.

Nu este nevoie de o cremă cu SPF 50, Asociația Academiei Americane de Dermatologie recomandând o cremă cu SPF 30.

Tratamentele peste noapte nu trebuie uitate

O altă metodă pentru a preveni pielea uscată în timpul iernii o reprezintă cremele de noapte. Acestea ajută atât la prevenire, cât și la revitalizare. Așadar, emolienții pentru hidratare sunt cea mai bună alegere, având în vedere că pielea va avea timpul necesar pentru a absorbi crema.

Renunțarea la produsele care conțin alcool

Tenul poate fi extrem de sensibil în această perioadă, motiv pentru care ar fi mai bine să renunți la produsele care conțin alcool. În locul acestora poți folosi o cremă hidratantă.

Umidificatorul poate face minuni

În perioada iernii, încălzirea interioară poate fi intensificată. Pentru a rezolva această problemă tot ce trebuie să faci este să achiziționezi un umidificator care poate preveni sau ameliora uscarea pielii.

Băile fierbinți ar trebui date uitării

Oricât de tentant sună ideea unei băi fierbinte într-o noapte friguroasă de iarnă,  Colegiul de Medicină Baylor spune că apa fierbinte îndepărtează uleiurile naturale ale pielii mult mai repede decât apa călduță.

În plus, este important ca după baie să nu vă frecați pielea cu prosopul, ci să mângâiați ușor pielea cu acesta.

Produsele exfoliante ar trebui folosite mai rar

Exfolierea este o metodă bună pentru a avea un ten neted deoarece prin exfoliere scăpăm de celulele moarte ale pielii. Cu toate acestea, dacă observăm că pielea este uscată, ar fi bine să apelăm la un exfoliant chimic delicat.

Produsele naturale ar trebui introduse în rutina zilnică

Produsele naturale reprezintă o altă metodă prin care putem scăpa de pielea uscată. Printre produsele pe care le puteți folosi se numără untul de shea, untul de cacao, uleiul de măceșe și de jojoba.

Apa, un element cheie

Deshidratarea usucă pielea – de aceea este importantă să consumăm cât mai multă apă. Pe lângă efectele benefice pe care le are asupra pielii, consumul de apă are efecte și asupra organismului în general.

Țesături neiritante și mănușile

Ultimul sfat cu privire la prevenirea pielii uscate are de-a face cu hainele pe care le purtăm. Nu de puține ori se poate ca hainele pe care le purtăm să se provoace mâncărime și usturime. Dacă pielea este foarte uscată, este mai bine să purtăm țesături care să nu ne irite mai rău.

În plus, mănușile reprezintă prima barieră împotriva frigului. Chiar dacă nu ești un fan al acestor obiecte vestimentare, ele vin într-o multitudine de culori și modele, și cu siguranță poți găsi o pereche de mănuși pe placul tău.

De asemenea, mănușile de silicon sunt și ele importante atunci când facem treabă prin casă sau când spălăm vasele.