Cum poți face rapid cei mai buni cartofii copți

Cum poți face rapid cei mai buni cartofii copți. Prăjiți, sotați, ca garnitură la o friptură, piure sau pur și simplu, copți, cartofii nu lipsesc din nicio bucătărie. Chiar dacă nu pot concura la gust cu cartofii prăjiți, cartofii copți sunt tot mai apreciați, mai ales dacă știm cum să-i pregătim.

Cartofii crocanți, fie tăiați rondele, fie cubulețe, sunt una dintre cele mai apreciate și populare garnituri. Sunt delicioși și se potrivesc bine cu diverse feluri de mâncare. Deși pot fi destul de simplu de făcut, există și un dezavantaj: e nevoie de mai mult timp pentru a-i prepara.

Acest lucru se datorează faptului că înainte de a deveni crocanți, trebuie să fie bine făcuți înăuntru. Pentru asta, fie îi fierbeți, fie îi coaceți în cuptor, operațiune care poate dura până la 40 de minute.

Folosiți cuptorul cu microunde!

Din fericire, există un truc pentru a economisi timp: folosiți cuptorul cu microunde! Puteți fierbe cartofii la cuptorul cu microunde și apoi să-i coaceți la cuptor.

Puneți cartofii într-un vas sigur pentru cuptorul cu microunde și acoperiți-i cu folie de plastic.

Totul durează doar câteva minute

Cea mai bună parte a acestei metode este că totul durează doar câteva minute. Dacă ați tăiat cartofii cubulețe, începeți cu două sau trei minute la cuptorul cu microunde, iar pentru cartofii întregi, apoximativ patru minute. Cartofii pot avea nevoie de mai mult timp, în funcție de puterea cuptorului cu microunde și de dimensiunea bucăților de cartofi.

Verificați dacă sunt gata înfigând un cuțit în cartof; dacă iese curat, cartoful este fiert. Odată ce cartofii au trecut prin cuptorul cu microunde, se vor înmuia. Acum, tot ce rămâne de făcut este să-i băgați la cuptor. Indiferent de tipul de cartofi, vor trebui tăiați cubulețe. Cartofii vor avea nevoie de aproximativ 20 de minute pentru a fi gata.

Se poate și la aragaz

De asemenea, puteți folosi aragazul pentru a avea cartofi crocanți. Încingeți uleiul într-o tigaie la foc mediu, apoi adăugați cartofii și gătiți timp de aproximativ 10 minute sau până când devin aurii și crocanți.

Ce putem face pentru un timp de coacere mai scurt

S-ar putea să nu doriți să așteptați o oră pentru a avea în farfurie cartofi copți, aburinzi. Conform specialiștilor, timpul perfect de coacere este de aproximativ 50 de minute la un cuptor setat la 220 C. Vestea bună este că există o soluție pentru ca delicioșii cartofi să se facă mai repede.

Pentru cei care nu au de gând să aștepte prea mult, urmați aceste sfaturi:

Spălați cartofii întregi, înțepați-i cu o furculiță și apoi băgați-i la microunde, la maxim, timp de 5 până la 6 minute pentru doi cartofi sau 10 până la 12 minute dacă aveți patru cartofi.

Apoi, după ce cartofii sunt tăiați în bucăți egale, condimentați și unși cu unt sau ulei de măsline, se pot pune pe grila din mijloc a unui cuptor electric, la temperatura de 200 grade Celsius. Aici, nu vor avea nevoie decât de aproximativ 30 de minute pentru ca exteriorul lor să devină crocant și interiorul să devină cremos.

Un alt secret are legătură cu conținutul de amidon și zahăr din cartofi, care trebuie luat în considerare. Cartofii cu un conținut ridicat de amidon au o umiditate mai scăzută, astfel încât se rumenesc mai bine decât cei cu un conținut scăzut de amidon. Cartofii cu conținut mai mare de zahăr vor avea, de asemenea, o reacție mai intensă, adică se vor rumeni mai bine.