Secretul celor mai buni cartofi copți. Deși s-ar putea să nu producă același rezultat ca și clasicul cuptor, faptul că nu durează mult să gătești cartofi copți la cuptorul cu microunde îl face o metodă populară. Cu toate acestea, există un pas pe care nu trebuie să-l săriți când faceți cartofi la cuptorul cu microunde.

De ce ar trebui să înțepați cartofii

S-ar putea să fi sărit peste acest pas înainte sau să nu știi de ce ar trebui să înțepi cartofii, înainte de a-i băga la cuptorul cu microunde. Pe lângă înțeparea cartofilor, există și alte modalități de a obține cele mai bune rezultate când îi pui la microunde.

Dacă pregătiți mai mulți cartofi, asigurați-vă că au dimensiuni aproximativ egale, astfel încât să se gătească în același timp – de obicei aproximativ cinci minute pe fiecare parte.

Spălați cartofii întregi și înțepați-i cu o furculiță

Pentru cei care nu au de gând să aștepte prea mult, Thetakeout recomandă următorul lucru:

Spălați cartofii întregi, înțepați-i cu o furculiță și apoi băgați-i la microunde, la maxim, timp de 5 până la 6 minute pentru doi cartofi sau 10 până la 12 minute dacă aveți patru cartofi.

Apoi, după ce cartofii sunt tăiați în bucăți egale, condimentați și unși cu unt sau ulei de măsline, se pot pune la temperatura de 200 grade Celsius. Aici, nu vor avea nevoie decât de aproximativ 30 de minute pentru ca exteriorul lor să devină crocant și interiorul să devină cremos.

Un alt secret are legătură cu conținutul de amidon și zahăr din cartofi, care trebuie luat în considerare. Cartofii cu un conținut ridicat de amidon au o umiditate mai scăzută, astfel încât se rumenesc mai bine decât cei cu un conținut scăzut de amidon. Cartofii cu conținut mai mare de zahăr vor avea, de asemenea, o reacție mai intensă, adică se vor rumeni mai bine.

Schimbați setarea cuptorului

Cartofii gătiți la microunde se pot găti neuniform. Dacă ați avut rezultate proaste înainte, merită să schimbați setarea de putere a cuptorului cu microunde înainte de a începe.

Gătiți cartofii la o putere mai mică, timp de cinci până la șase minute pe fiecare parte pentru o abordare mai blândă. Oricare ar fi metoda, ar trebui să tăiați întotdeauna cartofii imediat după ce i-ați gătit. În caz contrar, aburul din interior poate deveni o problemă pentru textura cartofilor copți.