Cartofii sunt de obicei primii care ne vin în gând când vrem să facem o garnitură savuroasă la o friptură.

Îi putem combina cu o multitudine de ingrediente și putem să facem din ei cele mai diferite rețete. De asemenea, cartofii pot fi folosiți la salate, supe sau în aluaturi. Cu siguranță, cartofii copți sunt simplu de preparat și încep să câștige teren în fața popularilor cartofi prăjiți.

Aceasta este una din cele mai bune modalități de a prepara cartofi copți

Se pare că aceasta este una dintre cele mai bune modalități de a pregăti cartofi copți, cremoși în interior și crocanți la exterior. În primul rând, cartofii trebuie tăiați cât mai uniform, fie că îi tăiem rondele sau sub forma unor felii de portocală.

Înainte de-i găti, spălați bine cartofii pentru a îndepărta murdăria și folosiți un cuțit pentru a elimina orice puncte negre sau alte protuberanțe.

Transformați cartofii copți într-o garnitură simplă cu câteva din aceste ingrediente:

  • Smântână
  • Unt simplu sau aromat
  • Branză dată prin răzătoare
  • Amestecuri de sare, piper și condimente, cum ar fi condimente Cajun sau Tajín
  • Arpagic și alte ierburi proaspete
  • Chili
  • Slănină
  • Salsa
  • Legume aburite sau prăjite, cum ar fi broccoli

Nu înfășurați fiecare cartof în folie de aluminiu!

Gătiți cartofii direct pe grătarul cuptorului! Acest lucru va asigura că veți obține un cartof fiert uniform, cu o coajă crocantă.

Nu înfășurați fiecare cartof în folie de aluminiu, deoarece așa cartofii se vor înmuia, în loc să iasă crocanți, potrivit TheSpruceEats.

Ingrediente necesare

4 cartofi mari

1 lingură ulei de măsline extravirgin

1 până la 2 lingurițe de sare

Cum se prepară cartofii copți

Preîncălziți cuptorul la 200 de grade Celsius. Spălați cartofii cu o perie sub jet de apă, apoi uscați-i. Cu o furculiță, înțepați fiecare cartof în mijloc, o dată, apoi întoarceți-l și înțepați-l și pe cealaltă parte. Acest lucru permite ieșirea aburului pe măsură ce cartofii se gătesc.

Puneți cartofii la fiert, la foc mare, timp de 10 până la 12 minute.

Transferați apoi cu grijă cartofii într-o tavă de copt. Stropiți-i cu puțin ulei de măsline extravirgin, astfel încât cartofii să fie acoperiți uniform. Presărați cu generozitate sare peste ei, astfel încât fiecare cartof să fie acoperit.

Lăsați-i să se coacă până când furculița îi pătrunde bine

Așezați cartofii direct pe grătarul din mijloc al cuptorului. Coaceți-i aproximativ 30 de minute sau până când coaja devine crocantă iar furculița intră ușor în cartof.

Valori nutriționale (per porție):

  • 320 Calorii
  • 4g Grasime
  • 64 g Carbohidrați
  • 8g Proteină

Acest condiment versatil adaugă cartofilor o notă de afumat și de dulceață

La capitolul condimente, cele care se potrivesc mănușă când pregătim cartofi copți sunt sarea, piperul și puțină boia afumată.

Dacă nu ați gătit până acum cu boia afumată, ar fi bine să începeți să o faceți. Este un condiment extrem de versatil, care adaugă cartofilor o notă de afumat și dulceață.

După ce ați condimentat cartofii, așezați-i pe o tavă unsă cu ulei și asigurați-vă că lăsați un spațiu între ei. Dacă îi înghesuiți, asta nu va face decât să-i înăbușe, în loc să-i rumenească, iar rezultatul nu va fi cel dorit.