Adevărul despre cartofii prăjiți! Informația pe care toată lumea trebuie neapărat să o știe

Uitați fast-food și faceți acasă cartofi prăjiți condimentați și irezistibili. Cu această rețetă obțineți cartofi prăjiți crocanți la exterior, dar pufoși și fragezi la interior și, în plus, rezolvați eterna problemă a cartofilor preparați acasă, care de multe ori ies moi.

Pentru această rețetă de cartofi prăjiți preparați în casă se recomandă să îi condimentăm cu sare, praf de usturoi, sare de ceapă, paprika. Seecretul pentru obținerea unor cartofi crocanți este să folosim amidon de porumb, așa cum facem cu puiul, inelele de ceapă crocante sau creveții.

Cartofii rămân astfel crocanți chiar și atunci când îi reîncălziți mai târziu, la cuptorul cu microunde. Amidonul de porumb se obține prin măcinarea tărâțelor și a germenilor de grâu, respectiv prin ruperea endospermului de porumb în particule extrem de fine.

Amidonul de porumb este unul dintre cele mai populare ingrediente

Amidonul de porumb este unul dintre cele mai populare ingrediente, care se folosește cu precădere în bucătarie, pentru realizarea unor preparate delicioase.

Este recomandat să se foloseasca amidon de porumb in bucatarie, intrucat aceasta este extrem de sanatos. Acesta poate fi mixat cu lichide reci, la temperatura camerei sau poate fi încălzit, astfel încât acțiunea de îngroșare să fie declanșată.

Cum puteți obține cartofii prăjiți perfecți și condimentați

„Acest pas suplimentar în prepararea cartofilor adaugă mai multă savoare și este o experiență cu totul diferită”, potrivit producătorului culinar Nicole McLaughlin, relatează Tastingtable.

Iată cum se pot obține cartofii prăjiți perfecți și condimentați.

Ingrediente

1 kg de cartofi, curățați de coajă;
O cană de ulei vegetal pentru prăjit;
O cană de amidon de porumb;
O linguriță de sare de usturoi;
O linguriță de sare de ceapă;
O linguriță de ardei iute;
sare;
O jumătate de ceașcă de apă, sau cât este necesar.

Înainte de toate, cartofii trebuie curățați de coajă, feliați și puși într-un castron mare cu apă rece pentru a preveni înnegrirea. După aceea încălziți uleiul într-o cratiță sau într-o tigaie mare la temperatura de 175 grade. În timp ce uleiul se încălzește, puneți amidonul de porumb, praful de usturoi, sarea de ceapă, paprika și sarea într-un castron mare. Încorporați treptat suficientă apă pentru a obține un mix ușor gros care poate fi picurat cu ajutorul unei linguri.

Luați cartofii din castron și scurgeți-i bine, uscați-i cu prosoape de hârtie, apoi înmuiați-i în mixul de făină, condimente și apă unul câte unul.

Băgați cu grijă cartofii în uleiul încins, pe rând, pentru a evita ca aceștia să se aglomereze în tigaie. Cartofii se prăjesc până când devin aurii și crocanți pe toate părțile, pentru o perioadă de aproximativ 7-10 minute.

Scurgeți cartofii prăjiți pe o farfurie căptușită cu prosop de hârtie și serviți-i fierbinți!