CTP s-a autodenunțat

În plină anchetă a DNA cu privire la achiziția de vaccinuri, jurnalistul Victor Ciutacu a publicat pe Facebook un mesaj interesant. Acesta vorbește despre gazetarul Cristian Tudor Popescu (CTP), cel care a recunoscut că l-a consiliat pe Vlad Voiculescu.

Amintim că Vlad Voiculescu este unul dintre cei trei demnitari implicați în ancheta DNA. Alături de el este și Florin Cîțu, fostul prim-ministru al României, dar și Ioana Mihăilă, fost ministru al Sănătății în Guvernul Cîțu.

Ciutacu a subliniat în mod ironic că CTP a făcut un „autodenunț spectaculos” prin care a dezvăluit că l-a consiliat politic pe Vlad Voiculescu, susținând că a fost o colaborare pro bono. Această dezvăluire ar putea avea consecințe în evoluția anchetei DNA.

CTP a comis aseară un autodenunț spectaculos. Fără să-l întrebe nimeni de vorbă, s-a apucat să scrie cum l-a consiliat politic – pro bono, susține el – pe Vlad Voiculescu. La pachet l-a băgat, să fie masa bogată, și pe Mircea Geoană din vremurile memorabile ale Mihaelei, dragostea lui”, spune acesta.

Ipotezele prezentate de Victor Ciutacu

Jurnalistul Victor Ciutacu a explicat două ipoteze care ar putea explica acest gest aparent inexplicabil al lui CTP.

„Ca un (fost) cunoscător al modului de lucru al Crucișătorului presei și apelând la atât de draga-i deducție logică, sunt două ipoteze care ar putea explica teoretic inexplicabilul”, spune acesta.

Prima ipoteză sugerează că CTP ar putea să-și exprime regretele pentru orice rău comis, mai ales când persoana pe care o susținea se află într-o situație delicată.

„L-au apucat regretele pentru răul comis fix când fostul-i favorit stă cu bagajul la ușă”, arată jurnalistul.

A doua ipoteză sugerează că CTP ar fi putut fi implicat în interceptări și că procurorul antivaccinist l-a inclus în dosar pentru a-l compromite.

„A picat pe interceptări și l-a băgat procurorul antivaccinist în dosar la terfeleală”, continuă acesta.

Victor Ciutacu a concluzionat că, în lipsa unui răspuns clar, aceste ipoteze rămân la stadiul de speculații. El a menționat că oamenii fără îndoieli sunt imprevizibili.

„Strict pentru mine, am un răspuns. Nu și vreo certitudine. Pentru că oamenii fără îndoieli sunt imbatabili”, scrie Ciutacu pe Facebook.

Victor Ciutacu
SURSA FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

DNA  a cerut ridicarea imunității celor trei demnitari

Direcția Națională Anticorupție (DNA) a luat măsuri importante în ancheta privind achiziția de vaccinuri anti-COVID-19. DNA a depus solicitări către Parlamentul și Președinția României pentru începerea urmăririi penale.

Fostul premier Florin Cîțu și foștii miniștri ai Sănătății Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă se numără printre cei vizați. Comunicatul DNA nu a menționat direct numele acestora.

DNA analizează deciziile luate de autoritățile române în privința achizițiilor de vaccinuri în contextul strategiei europene, cu accent pe transparența și legalitatea acestor acțiuni.