Victor Ponta a avut mandat de ascultare! De ce îi asculta DNA telefoanele?

Dezvăluiri incendiare de la Victor Ponta despre dosarul care îi fusese deschis de DNA şi în care a fost ascultat.

Totul s-a întâmplat în perioada în care Laura Codruța Kovesi conducea Direcţia Naţională Anticorupţie. Ponta a avut mandat de ascultare imediat după ce a demisionat din funcţia de premier, în perioada noiembrie-decembrie 2015.

Victor Ponta dezvăluie că a fost înştiinţat abia acum despre respectivul mandat de arestare, într-un dosar care a fost închis. El spune că a cerut să asculte înregistrările.

Fostul prim-ministru spune că a primit un plic acasă, prin care a fost informat că a fost ascultat de către DNA. Imediat, Ponta a depus cerere pentru a putea asculta înregistrările comandate de procurori.

„Mi-a venit acasă un plic că în perioada noiembrie-decembrie 2015, exact după ce am demisionat, am avut mandat de ascultare. Și am făcut cerere, conform legii, să ascult înregistrările.

Cei de la DNA numai la asta nu se așteptau, că vine Ponta să asculte. Și m-am dus la DNA să-mi ascult înregistrările. În primul rând nu mai eram prim-ministru, era la o săptămână sau două de când…

Ce urmăreați de la mine? Nu mai eram în funcție. Deci, doamna Kovesi voia să știe ce fac eu după ce nu mai sunt prim-ministru”, a declarat Victor Ponta la Prima News.

Laura Codruta Kovesi
SURSA FOTO: Inquam Photos, Octav Ganea

De ce s-a emoţionat Ponta atunci când a ascultat interceptările?

Este vorba despre „un dosar care s-a închis. Nu știu ce cercetau în dosarul ala”, a mai precizat el.

Ponta afirmă că a fost extrem de emoţionat atunci când a ascultat circa 3 ore de înregistrări. Cele mai multe discuţii erau între el şi copiii săi. A fost atunci o perioadă în care a fost plecat destul de mult din ţară şi a vorbit mult la telefon cu fiul şi fiica sa.

O altă convorbire înregistrată de cei de la DNA a fost un telefon primit din partea unui deputat PSD.

„Mai era un deputat de la PSD care m-a sunat, nu prea mă suna lumea în vremea aia, şi care zicea: Ai dacu, ăştia, Kovesi şi cu ăştia, te-au dat jos!”, a precizat Victor Ponta.

„Este tragi-comic”, a adăugat fostul premier despre întreaga situaţie.

Demisia lui Victor Ponta din fruntea Guvernului

Reamintim că în luna octombrie 2015, au avut loc o serie de evenimente ce au dus la căderea Guvernului. Mai întâi, polițistul Bogdan Cosmin Gigină a murit în timp ce escorta coloana oficială a ministrului de Interne de la acea dată, Gabriel Oprea, ceea ce a declanșat o serie de contestări ale acestuia în mitinguri și manifestații.

Deși la acel moment ministrul de Interne nu avea drept la a utiliza o coloană oficială, chiar a doua zi Guvernul a adoptat o ordonanță de urgență prin care el primea acest drept.

Inițial, opoziția s-a ferit să fie foarte fermă, criticând doar „exercițiul de comunicare” al ministrului de Interne, dar, observând reacția populară, i-a cerut acestuia demisia.

Acest scandal nu scăzuse mult în intensitate, când a avut loc tragedia din Colectiv, pe 30 octombrie 2015.

Un grav incendiu în clubul Colectiv din București, soldat cu zeci de morți, a relevat grave nereguli în aplicarea normelor de siguranță față de incendii în cluburile din București și a dus la noi proteste populare, zeci de mii de persoane cerând în seara de 3 noiembrie 2015 demisia primarului Sectorului 4 (Cristian Popescu Piedone), ministrului de Interne și premierului Victor Ponta.

Pe 4 noiembrie 2015, Victor Ponta și-a depus mandatul.