Consilierul Victor Ponta îl laudă pe premierul Marcel Ciolacu: Cu alţii, parcă aş vorbi cu geamul

Victor Ponta, preşedintele ProRomânia, este în prezent şi consilier onorific al premierului Marcel Ciolacu.

El spune că se întâlneşte din când în când cu Ciolacu şi discută despre problemele importante ale ţării. Ponta îl laudă pe actualul prim-ministru, afirmând că acesta îi ascultă întotdeauna părerile. Evident, la final, decizia îi aparţine şefului Guvernului.

„Din când în când, când are timp premierul, ne vedem şi îmi spun părerea.

E foarte bună poziţia, că îţi spui părerea dar după aia, decizia nu e a ta, te ascultă, face, nu face, e decizia lui”, a declarat Victor Ponta pentru Prima News.

Întrebat dacă Marcel Ciolacu ţine cont de toate sfaturile şi părerile sale, Ponta a ţinut să-l laude pe actualul şef al Guvernului şi al PSD.

„Mă ascultă, înţelege”, spune Ponta despre Ciolacu, dând ca exemplu discuţiile cu alte persoane, nenumite. În cazul acelora, parcă ar „vorbi cu geamul”, spune fostul prim-ministru.

Mai mult, Ponta îl laudă pe Marcel Ciolacu pentru că nu se sfieşte să întrebe şi să ceară ajutorul dacă nu ştie un anumit lucru.

„Acum, dacă nu o să spui că vreau să mă pun bine cu Ciolacu, spre deosebire de mulţi alţii cu care am vorbit, vorbesc din România, mie mi se pare că chiar mă ascultă, înţelege, după care, sigur, decizia e a lui, nu face neapărat ce îi spun eu.

Cu mulţi alţii am avut impresia că vorbesc ca şi cum aş vorbi cu geamul, nu înţeleg despre ce vorbim. (…)

(Ciolacu) chiar înţelege şi dacă este ceva ce nu ştie, îl întreabă”, a mai spus Victor Ponta duminică, 26 noiembrie.

Victor Ponta nu este plătit pentru poziţia de consilier onorific

Reamintim că decizia de numire a lui Victor Ponta în funcţia de consilier onorific a fost publicată în Monitorul Oficial pe 18 august 2023.

Potrivit legii din România, consilierii onorifici nu sunt obligați să-și depună declarațiile de avere sau de interese, ei nefiind plătiți din bani publici.

Potrivit documentului, Ponta deține funcția de consilier onorific al prim-ministrului în domeniul relațiilor economice internaționale.

Având în vedere că firma sa, Vp Projects Advisers S.R.L., funcţionează tot în domeniul relațiilor economice internaționale, Ponta a fost întrebat la acel moment dacă nu este vorba despre un conflict de interese.

„Nu câștig bani din consilier onorific la nimeni. Și nu lucrez și nu am lucrat cu nicio instituție publică din România sau cu o companie cu capital integral sau parțial de stat.

Este de interes public dacă aș avea vreun contract cu o instituție publică sau companie de stat, sau dacă aș avea o funcție publică prin care primesc bani publici. Precizez clar că NU – nu am și nu am avut”, a spus fostul prim-ministru pentru Digi24 acum ceva timp.