Cristian Tudor Popescu, critici la adresa președintelui Klaus Iohannis

Cristian Tudor Popescu a spus despre președintele Klaus Iohannis că se plimbă cu avioane de lux, pe care gazetarul le-a numit „hoteluri de 7 stele zburătoare”. Acesta a spus, de asemenea, de ce „jeturile opulente” nu sunt pentru ochii românilor.

Într-o postare pe Facebook, CTP a explicat de ce liderul de la Cotroceni nu se plimbă, ci „își plimbă avioanele”.

„Iohannis nu se plimbă. Scandal, nesimțire, lux, sfidare. Sunt cuvintele cel mai des folosite public în legătură cu hotelurile de 7 stele zburătoare cu care Iohannis își transportă fizicul său și al soției, pe banii statului, nu din meditații. Care bani, nu sunt aduși la cunoștința publicului, că „e secret”. Cum se poate așa ceva, președintele ăsta își bate joc de noi!”, a scris acesta.

Gazetarul a continuat: „Asemenea indignări, ba chiar înjurături, sunt rodul unei mari confuzii. Când l-au votat, alegătorii lui Iohannis au crezut că „neamțul” va veni la Cotroceni ca să dea oamenilor tot ce are mai bun în el. Că, în sfârșit, vom avea un președinte pentru popor. „Dacă ați crezut asta, e treaba voastră, ghinion!” a transmis în fiecare clipă a mandatelor sale. Căci, înălțimea sa consideră, în modul cel mai sincer, că a făcut o imensă favoare României punându-se în fruntea ei.”

Președintele României își dorește să epateze

Prin urmare, a adăugat CTP, „unui om ca el, care se naște o dată la 500 de ani, românii trebuie să-i dea ei tot ce poftește. Și mai mult decât atât”.

„Ce să-ți mai dorești după ce ai ajuns președintele României? Iohannis vrea să fie și deasupra altor șefi de stat europeni, drept care se urcă acolo cu avioane de boier saudit. Ce, el e mititica Maia Sandu, care călătorește cu aeronave de linie și comunică public cheltuielile ca la piață? Și pe urmă, jeturile opulente ale lui Iohannis nici nu sunt pentru ochii românilor”, a mai scris acesta.

Klaus Iohannis nu se plimbă, ci își plimbă avioanele

Potrivit gazetarului, pe președintele Klaus Iohannis „nu-l interesează să fie văzut cu ele pe Otopeni. Nici măcar pe aeroporturile din Paris sau Frankfurt, unde nu dă pe nimeni pe spate, ci în țări în care face senzație, din America Latină și Africa, unde tocmai se deplasează acum pe urmele altui Nicu (în germană, Klaus este un diminutiv pentru Nikolaus)”.

„Pe cale de consecință, trebuie lămurită altă neînțelegere care persistă. Iohannis nu se plimbă. Iohannis nu își plimbă nevasta. La întrebarea: ce dracu caută în Chile, Argentina, Kenia, Nigeria sau Tanzania? răspunsul este: își plimbă avioanele”, a conchis acesta.

CTP îl critică pe Patriarhul Daniel

Președintele Klaus Iohannis nu este singura persoană publică pe care Cristian Tudor Popescu a criticat-o pe rețelele de socializare. Recent, acesta a scris pe rețeaua de socializare că poate să râdă de naivitatea celor care se închină la moaște. El a spus că nu i se pare normal ca pelerinii să facă semnul crucii în fața unui cadavru. Patriarhul Daniel i-a replicat că „evlavia credincioșilor față de sfintele moaște și icoane a fost o constantă în istoria Ortodoxiei”.

„Când cinstim moaștele sfinților, noi, ortodocșii, nu cinstim oase, cum greșit spun cei nepregătiți, neinformați și rău intenționați. Ci ne întâlnim cu persoana sfântului ale cărui moaște se află în fața noastră. Când cinstim sfintele icoane, noi nu cinstim lemnul.

Ci persoana sfântului reprezentat. De aceea, credincioșii evlavioși, pelerinii, simt prezența harului Duhului Sfânt lucrător în sfinți și se bucură. iar cei care nu au credință și simțire duhovnicească nu se bucură, ci se tulbură”, a spus Patriarhul României.

Mai multe puteți citi aici.