Despre această tranzacţie, Capital a scris aici

După ce a tatonat piaţa românească timp de şapte ani, CTP a devenit  anul acesta cel mai mare proprietar de spaţii logistice din ţară, acumulând o suprafaţă de peste 340.000 mp. Ca să urce pe podium a cheltuit circa 150 mil. euro şi a anunţat că vrea să ajungă la active de peste 250 mil. euro în România.

Cea mai nouă achiziţia a CTP este parcul industrial Bucharest West, dezvoltat de Portland Trust la ieşirea din Bucureşti pe autostrada A1. Cele două companii au semnat în 30 iunie 2015 un acord de vânzare-cumpărare a proiectului care dispune de o suprafaţă închiriabilă de circa 130.000 mp, plus 11 hectare de teren disponibil pentru extinderea parcului. Ţinând cont de un preţ de vânzare de 500 euro/mp specific zonei, tranzacţia poate fi estimată la circa 60 mil. euro.

Printre chiriaşii proiectului se numără companii precum DSV, Iron Mountain, Tibbett Logistics, Equest Logistics şi Welde Romania.

„Achiziţionarea proiectului Bucharest West Industrial Park, redenumit CTPark Bucharest, este ultima tranzacţie dintr-o serie de astfel de achiziţii realizate de CTP pe piaţa românească. Această achiziţie este cea mai mare realizată de CTP şi înseamnă că acum suntem primul dezvoltator industrial de pe piaţa românească” a declarat Remon Vos, directorul executiv al CTP.

Pe lângă Bucharest West, compania a mai acumulat încă patru parcuri logistice, plus aproximativ 110 de hectare de teren dedicat extinderii acestora sau construirii altora noi. Este vorba de parcurile Prologis, Deva Logistics Park, Mercury Logistics Park şi Cefin Logistic Park Arad. Lor li se adaugă primul proiect dezvoltat integral de companie pentru producătorul german Frankische, pe un teren deţinut de CTP în Turda. 

CITIŢI ŞI CTP a cumpărat 20 de ha de teren de la partenerii Cefin, pentru un nou parc industrial

Prin vânzarea Bucharest West, Portland Trust şi-a lichidat activele generatoare de venituri din România. Compania, fondată de britanicul Robert Neale, a mai vândut în acest an complexul de birouri Floreasca Park din zona Pipera către fondul german de investiţii GLL Real Estate Partners, pentru suma de circa 100 mil. euro. Portland mai are în dezvoltare un singur proiect de birouri, peste drum de Floreasca Park.

CITIŢI ŞI Portland Trust împrumută 77,1 mil. euro de la BCR pentru prima etapă din Oregon Park