Csoma Botond nu crede că UDMR va reveni la guvernare

Deputatul UDMR Csoma Botond nu crede că partidul său se va întoarce la guvernare și nici că se va face un acord de susținere a unui guvern minoritar.

„Nu cred că ne vom întoarce la guvermare. (..) Nu cred că UDMR se va înoarce la guvernare”, a declarat acesta luni, pe 25 septembrie, în cadrul emisiunii „Proiect de țară: România” de la Prima News.

Liderul UDMR a vorbit, totodată, despre un sprijin pentru un guvern minoritar.

„Nu am discutat acest aspect, suntem în Opoziţie dar facem o opoziţie constructivă. Vă spun sincer, UDMR, dacă ceva ni se pare raţional din partea Guvernului, nu o să luptăm împotrivă doar pentru că nu facem parte din Guvern”, a spus el.

Csoma Botond a spus că „în politică, nu poţi să spui niciodată sigur”, dar nu crede că partidul său se va întoarce la guvernare „şi nici un acord de susţinere a unui guvern minoritar” nu crede că se va face.

Cât despre coaliția PSD-PNL, liderul UDMR a spus că dacă se ia decizia la nivel politic ca la alegerile de anul viitor să participe pe liste comune, vor rămâne împreună.

Acesta a adăugat că „pe la colţuri, mulţi spun că s-ar putea întâmpla.” Botond a precizat că a discutat „cu mai muţi oameni şi spun că pe termen scurt ar fi şi în interesul PNL şi al PSD.”

Csoma Botond
Sursă: Facebook, Csoma Botond

Comunitatea maghiară, dezamăgită de președintele Klaus Iohannis

Întrebat dacă UDMR este mulțumit de președintele Klaus Iohannis, Csoma Botond a spus că pentru ei și pentru comunitatea maghiară, este o dezamăgire. Acesta a vorbit despre episodul din 2019, când șeful statului s-a folosit de comunitatea maghiară într-o dispută pe care a avut-o cu PSD.

Deputatul a spus că nu își amintește „ca în politica românească, un preşedinte în exerciţiul funcţiei să fi folosit cartea maghiară, nici măcar domnul Iliescu nu a făcut lucrul ăsta.”

Csoma Botond a adăugat că „există şi acum un sentiment de supărare în rândul comuităţii maghiare” cu privire la preşedintele Klaus Iohannis.

Va vota UDMR moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Ciolacu

UDMR ar putea vota moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Ciolacu, dacă propunerile sale privind măsurile fiscale nu vor fi acceptate de coaliția de guvernare:

  • creşterea taxării jocurilor de noroc;
  • banii din taxa pe lux să se întoarcă la primării;
  • desfiinţarea ANAF-urilor regionale;
  • suprataxarea băncilor să nu se răsfrângă asupra clienţilor prin creşterea dobânzilor;
  • renunţarea la comasarea instituţiilor de cultură;
  • renunţarea la pragul de 2,5% din buget pe care îl pot cheltui primarii, transmite Antena 3.