Dorin Dumitran, psihologul criminalist care a lucrat luni de zile să descifreze misterele din spatele minţii lui Gheorghe Dincă, a vorbit, miercuri seară, despre impresia care i-a lăsat-o criminalul din Caracal.

Invitat în cadrul emisiunii “Sinteza zilei” de pe Antena 3, Dumitran a fost întrebat dacă este de părere că Dincă ar fi un criminal în serie, iar răspunsul a fost unul ferm.

Mihai Gâdea: Credeţi că Gheorghe Dincă este un criminal în serie?

Dorin Dumitran: Da!

Are Dincă mai multe crime la activ?

Întrebat de moderatorul emisiunii dacă este de părere că Dincă are mai multe victime decât cele două fete despre care se ştie public, adică Alexandra Măceşanu şi Luiza Melencu, Dumitran a răspuns:

“Nu am omis această posibilitate. Nu m-am pronunţat, pentru că activitatea mea nu a fost aceea de anchetare. Însă, geneza comportamentelor sale am considerat că s-a deteriorat în ultimii zece ani, iar investigaţiile care s-au făcut până acum nu au demonstrat altceva decât ceea ce avem astăzi. Însă, aşa cum el însuşi a declarat, nu ştie, dacă nu ar fi fost oprit, dacă el s-ar fi oprit.”

Ce înseamnă violul pentru Gheorghe Dincă

Dorin Dumitran a comentat şi posibilitatea ca Gheorghe Dincă să aibă mult mai multe violuri la activ decât ştiu în prezent anchetatorii.

“Acest concept de viol trebuie să-l interpretăm în cheia lui pe de o parte şi să punem faţă în faţă cu prevederile legale. În acea comunitate, în relaţiile dintre sexe, aşa cum le percepe el, orice act sexual îşi poate permite un strop de agresivitate, un strop de violenţă. De fapt, în acest carusel s-a combinat fantezia sa sexuală deviantă cu agresivitatea. Dacă el rămânea doar în plan fantasmatic şi îşi satisfăcea trebuinţele doar faţă de persoanele care au ştiut să-l ia şi să trateze cu el, să-l refuze… e foarte important să ştii să refuzi un bărbat atunci când nu-ţi convine ceva.

Aceste femei care au intrat în relaţii sexuale cu el au ştiut să trateze cu el. Aceste fete nu au avut şansa, nu au avut, nu vreau să fiu cinic, nu au avut exerciţiul. Cum Dumnezeu să ai… erau nişte copile. Şi atunci lucrurile escaladează”, a explicat psihologul criminalist Dorin Dumitran.